Prefectul Adela Muntean: Am încredere că Sibiul va face faţă Summit-ului european din mai

Prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, s-a declarat încrezătoare în capacitatea sibienilor să organizeze ca la carte, unul din evenimentele care marchează istoria oraşului, Summit-ul Uniunii Europene din 9 mai. Adela Muntean face apel la toată lumea, să lase la o parte apartenenţa politică şi să se unească într-un efort comun, de a lăsa o impresie bună oaspeţilor, şefi de state şi de guverne, care vor sosi în luna mai în Sibiu.

Prefectul Sibiului: „Aici se va scrie istoria”

Adela Muntean şi-a exprimat încrederea că putem organiza la Sibiu, Summit-ul UE, în aşa fel încât să arătăm cea mai bună carte de vizită pentru oraş şi România. „Am încredere că Sibiul se va descurca şi va face faţă şi cu structurile şi cu administraţia locală. Până la urmă trebuie să dăm mâna, pentru că este o carte de vizită pentru România, nu numai pentru Sibiu, Summit-ul acesta. Cu bune, cu mai puţin bune, eu zic că vom face faţă cu celeritate. Mi-aş dori ca după aceste zile de Summit să lăsăm o impresie bună toţi, indiferent cum ne numim sau de ce culoare suntem sau ce limbă vorbim. Să lăsăm o impresie bună de unitate şi o carte de vizită şi pentru Sibiu, pentru că aici se va scrie istoria, nu doar pentru Sibiu, pentru România”, a spus prefectul Adela Muntean, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Adela Muntean: „Să ferească Dumnezeu să fie vreun incident nedorit”

Prefectul Sibiului a anunţat că în fiecare săptămână, discută cu cei de la Poliţie, Jandarmerie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a pune la punct detalii legate de organizarea Summit-ului UE. Adela Muntean recunoaşte că presiunea este foarte mare pe toată lumea implicată în organizare şi nu ascunde faptul că se roagă să nu fie niciun incident în oraş, în timpul Summit-ului: „Mă rog la Dumnezeu să fie bine. (…) Să ferească Dumnezeu să fie vreun incident nedorit”.

Mai 2019 va intra în istorie: preşedinte sibian şi primul summit UE după Brexit ţinut în Sibiu

În 9 mai 2019, municipiul Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reuneascã şefii de stat şi de guvern din UE. Cu atât mai important este pentru Sibiu acest eveniment, pentru că, gazdă va fi nu doar comunitatea, Guvernul, dar şi preşedintele Klaus Iohannis, fostul primar al municipiului.

Ultima oră

Comentariul meu