elevii din sibiu vor avea vacanță pe perioada summit-ului ue - detalii importante

Elevii din Sibiu nu merg la școală în perioada Summit-ului UE din mai, anunță Prefectul de Sibiu, Adela Muntean. Aceștia vor recupera cursurile în zilele de sâmbătă.

O săptămână în plus de vacanță, asta vor primi elevii de la școlile din municipiul Sibiu, cu ocazia Summit-ului UE. În perioada 6-10 mai ei vor sta acasă, însă vor fi nevoiți să recupereze toate orele pierdute o dată la două săptămâni, în zilele de sâmbătă.

„Propunerea noastră a fost ca școlile din municipiul Sibiu să fie închise, în perioada 6-10 mai, urmând ca Ministerul să ne aprobe un program de recuperare a cursurilor, așteptăm răspunsul de la Minister. Am avut o ședință cu directorii, în cadrul căreia am anunțat despre ceea ce s-a propus, și anume recuperarea zilelor respective în anumite zile de sâmbătă, o săptămână da, o săptămână nu, astfel încât să nu fie cinci sâmbete consecutive. Propunerea era chiar din această sâmbătă să se înceapă recuperarea”, spune Prefectul de Sibiu, Adela Muntean.

În ceea ce privește școlile în care sâmbăta următoarele se desfășoară olimpiadele școalare, acestea vor fi nevoite să cheme elevii la cursuri în sâmbăta următoare.

„Mai este o problemă legată de școlile în care se desfășoară olimpiadele școlare, motiv pentru care în acele școli nu se va putea recupera în această sâmbătă și vor fi recuperate în sâmbăta următoare. Am trimis o propunere și pentru reprogramarea examenului de evaluare pentru clasa a II-a”, mai spune Adela Muntean.

Ultima oră

Participă la discuție

7 Commentarii

  1. Iarasi sufera populatia pentru incompetenta unora!
    Nu sunt in stare sa gestioneze traficul o saptamana, cateva ore pe zi si ce s-au gandit ? Cine aglomereaza traficul ? Traseul inspre si dinspre scoala ! Si gata, au gasit solutia ! Indivizi ingusti la minte !!

  2. Si pe 9 martie e olimpiada la Informatica, in 16 martie olimpiada la Matematica si Istorie (daca nu ma insel), mai departe nu mai stiu, dar sunt tot felul de activitati programate. Nu vad legatura dintre scoli si summit.

    1. Se poate foarte simplu inchide accesul pe centru si in zolele unde au loc intalnirile, dar scolile sa-si vada de treaba lor. Efectiv in centru sunt 3-4 scoli, dar si acolo cred ca se pot gasi solutii.

  3. Sambata e zi libera, elevii nu pot fi obligati la asa ceva. E mult prea obositor pentru ei.Chiar nu inteleg de ce e o problema sa circule elevi pe strada in acea perioada?

  4. O porcărie , și in perioada asta noi care lucram ce facem cu copii sau ne da și noua liber o săptămâna ?????? Și nu sunt de acord in nici un caz sa meargă 6 zile pe săptămâna la scoala !!!!!!!!!!

  5. Sper sa nu se aprobe asa ceva!! Nu vad absolut niciun beneficiu in a merge 5 sambete (consecutive sau nu) la scoala, pentru a se recupera o saptamana „de vacanta”. Din contra, este chiar un inconvenient sa se faca scoala sambata…