blocat în 5400 de rotații pe minut? iată motivele pentru care trebuie să treci la un ssd

Vitezele cu care se învârt evenimentele din jurul nostru sunt din ce în ce mai amețitoare. Toate gadget-urile încearcă să țină pasul prin memorie flash ultrarapidă și, în cele mai multe cazuri, efectele au fost cele dorite. Toate gadget-urile, mai puțin calculatorul tău. Fie că este portabil, fie că este un desktop de încredere, acesta are nevoie de un nou suflu. SSD-ul i-l poate oferi. Iată motivele pentru care trebuie să treci imediat la memoria de stocare SSD.

Viteze de până la 10 ori mai mari

Cum sună vitezele mai mari de până la 10 ori? Uneori chiar și mai mult de atât. Un SSD oferă viteze de scriere și de citire ce te vor face să crezi că sub carcasa pe care o cunoști a calculatorului tău a poposit un procesor din viitor. Cu toate astea, SSD-ul este unul dintre cele mai importante componente ale calculatorului, întrucât tot ceea ce înseamnă citire și scriere de informație este influențat de vitezele unității de stocare.

Date în siguranță

Un hard disk extern poate fi mâna salvatoare în cazul în care hard disk-ul principal cedează. Cu un software specializat în realizarea de back-up-uri, fiecare fișier, fie că e vorba de simple documente, fie că vorbim de fotografii și clipuri video pentru clienți, va fi salvat într-o copie fidelă.
Cele mai bune soft-uri de back-up realizează copierea fișierelor fără intervenția directă a utilizatorului. Astfel, poți fi sigur întotdeauna că fișierele tale sunt în siguranță.

Ofertă laptopuri SSD

Flexibilitate

Există proiecte ce pot fi transferate pe mail. Există altele ce pot fi trimise prin intermediul serviciilor de transfer, precum WeTransfer. Însă cele mai mari proiecte sunt dificil de transferat prin intermediul serviciilor online, așa că cea mai la îndemână soluție este copierea acestora pe un SSD extern. Și, de cele mai multe ori, această metodă de copiere, drum până la client și înapoi durează mai puțin decât trimiterea mai multor arhive online.
Prețuri din ce în ce mai mici
Singurul inconvenient al SSD-urilor a fost pentru mult timp prețul mult mai ridicat de achiziție. Dar, la fel ca hard disk-urile de pe vremuri, SSD-urile au devenit mult mai accesibile. Cel puțin în ultimele 6 luni, prețurile au coborât chiar și cu 30%.
Unul dintre cele mai râvnite SSD-uri face parte din gama de produse oferite de către Samsung. Samsung EVO 860 este una dintre familiile de SSD-uri care a cunoscut căderi ale prețului de aproximativ 30%, doritorii având posibilitatea de a alege un model de 500 GB, la prețul de aproximativ 650 de lei.

Schimbarea mai simplă

Cu toate că o unitate nouă de stocare aduce avantaje semnificative, tot procesul de schimbare a acesteia poate fi anevoios pentru anumite persoane. De aceea, schimbarea completă a laptopului este cea mai simplă soluție pentru mulți.
Ultrabookurile au devenit foarte populare în această decadă. Pentru a te bucura la maxim de noua achiziție, caută un laptop echipat cu SSD, procesor de ultimă generație și un ecran de rezoluție Full HD. Nu în ultimul rând, ține cont și de durata de viață a bateriei, mai ales dacă vei fi mult timp plecat de la birou.

Tu folosești un SSD?

Ultima oră

Comentariul meu