De foarte multe ori părinții se plâng de faptul că cei mici sau copiii ajunși al preadolescență sau adolescență nu îi ascultă și nu acceptă niciun fel de sfat sau discuție. Mai mult, se anturează cu persoane nepotrivite, nu mai comunică în niciun fel cu părinții și astfel se pierde absolut orice control asupra felului în care își petrec timpul. La fel, în cazul copiilor de până la 7 ani, mulți părinți se plâng de faptul că cei mici opun rezistență, fac scandal din orice și nu acceptă un refuz.
A cui este vina în aceste cazuri? Sunt vinovați copiii sau mai degrabă părinții pentru că nu au știut să le explice lucrurile, să mențină o atitudine liniară în educație sau să fie destul de fermi când a fost cazul sau prieteni în alte dăți?
Părinții își trimit copiii la psiholog atunci când întâmpină dificultăți în comunicarea cu ei, dar psihologul Eduard Puiu spune că în primul rând părinții sunt cei care trebuie să apeleze la ajutor pentru a putea depista greșelile din educație și atitudine față de copii.
Despre acest subiect vom vorbi la Ora de Psihologie de la ora 19, împreună cu psihologul Eduard Puiu. Discuția se va difuza pe paginile de Facebook Ora de Sibiu, Ora de Mediaș, Ora de Șelimbăr și psiholog Eduard Puiu.