dialog despre cum va arăta transilvania în următorii 30 de ani, lansare de carte și târg de produse tradiționale la alma vii

Fundația Mihai Eminescu Trust din Sighișoara și Universitatea Leuphana din Germania organizează, în data de 21 martie 2019, un eveniment care va încheia activitățile din cadrul proiectului de cercetare “Pârghii de acțiune pentru Transformare Sustenabilă”. În cadrul acestuia, are loc o dezbatere despre cum va arăta Transilvania în următorii ani, dar și o lansare de carte.

În cadrul acestui eveniment organizatorii își propun să găsească, împreună cu cei prezenți, răspunsuri la întrebarea: Cum pot oamenii și organizațiile din sudul Transilvaniei să se sprijine reciproc pentru a cristaliza împreună un exemplu de sustenabilitate la nivel global?

„Transilvania este printre ultimele regiuni din Europa care se bucură de o bogată biodiversitate și o varietate culturală deosebită, un context în care oamenii și natura trăiesc armonios. În cadrul proiectului nostru de cercetare în această regiune am dezvoltat împreună cu partenerii locali o serie de strategii pentru păstrarea și valorizarea acestei moșteniri. Acestea sunt prezentate în cartea Echilibrul creează frumosul – Strategii pentru sustenabilitate în sudul Transilvaniei”, pe care dorim să o lansăm cu această ocazie”, transmit organizatorii.

Evenimentul oferă un spațiu de dezbatere a principalelor subiecte legate de această generoasă viziune și își propune să încurajeze noi colaborări astfel încât viziunea „Echilibrul creează frumosul” să poată fi transpusă în practică prin efortul asumat al comunităților și al tuturor actorilor locali. Evenimentul cuprinde o serie largă de formate de facilitare a dialogului între participanți: discuții plenare, masă rotundă, colț interactiv de prezentare a diverselor proiecte precum și un mic târg de produse tradiționale și artizanat. La eveniment vor fi prezente cinci standuri cu produse tradiționale și patru meșteșugari vor face demonstrații și vor vinde produsele. Evenimentul are loc în 21 martie, 2019, între orele 10:00 – 18:00 în satul Alma Vii (jud. Sibiu), la Căminul Cultural și Alma Via Guesthouse.

Ultima oră

Comentariul meu