cod galben de vreme rece în toată țara - la sibiu vine gerul
FOTO arhivă

Meteorologii au anunțat cod galben de vreme deosebit de rece, începând cu ora 16.00, în toată ţara. Temperaturile vor ajunge și până la -10 grade Celsius, fiind semnalate ninsori şi viscol.

La Sibiu vremea s-a răcit și este înnorat. Spre seară va fi foarte frig, astfel că temperaturile vor scădea considerabil. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată, geroasă noaptea și dimineața, mai ales în regiunile nordice și centrale.

În Banat, Crișana, Muntenia, Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

cod galben de vreme rece în toată țara - la sibiu vine gerul

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare valabilă de vineri, de la ora 14.00, până sâmbătă, la ora 16.00, interval în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mixte în Transilvania şi mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

 

Ultima oră

Comentariul meu