gusturile iernii explorate în weekend la sibiu - cu mâncare tradițională, concursuri și multe surprize gastronomice

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană se lansează în sfârșit pentru public. La finalul săptămânii va avea loc primul eveniment al programului. Vor fi trei zile de încununare a gusturilor tradiționale. Vor fi și concursuri de gătit, de preparat cârnați și degustări de produse din zona Sibiului.

„Gusturile Iernii ale Sibiului” va avea loc la Redal Expo de vineri până duminică. Intrarea este liberă, și cu siguranță că sibienii vor umple spațiul pentru că este un eveniment ce nu trebuie ratat.

Pentru vizitatori, comercianții care obișnuiesc să vândă la Sala Transilvania în acest weekend se vor muta la Redal Expo. Așa că cei care ajung aici pot să plece acasă cu bucatele gustoase preparate în mod tradițional.

Pentru cei are însă și produc bucate tradiționale, sunt organizate concursuri. Aproape 40 de producători sau simpli sibieni s-au înscris la concurs.

gusturile iernii explorate în weekend la sibiu - cu mâncare tradițională, concursuri și multe surprize gastronomice
FOTO – Laurentiu TOMA

Vineri va avea loc concursul de brânzeturi maturate, iar sâmbătă cel de slănină maturată. Producătorii vor avea un loc pe o masă imensă, pe care vor fi expuse produsele. Un juriu format din specialiști în gastronomie vor gusta, vor pune întrebări producătorilor, după care vor declara câștigătorul.

Duminică însă, concursul este destinat sibienilor obișnuiți. Cei care știu sigur că fac cârnați gustoși se pot înscrie la concurs până vineri, pe site-ul sibiugastronomia.ro. Organizatorii le vor pune la dispoziție câte 3 kilograme de carne și mațele, iar concurenții vor veni cu condimentele și rețeta.

Așadar urmează un final de săptămână plin de gust, cu un program încărcat, dar de neratat. Acesta se poate vedea aici.

Ultima oră

Comentariul meu