trei oameni au murit infectați cu o bacterie periculoasă într-un spital din bucurești
FOTO arhivă

Trei persoane au murit din cauza unei bacterii periculoase, în București, la Institutul „Marius Nasta”. Blocul operator și secția ATI au fost închise în urma rezultatelor testelor efectuate de inspectorii DSP. Potrivit acestora, bacteria provine din spital.

DSP a decis să închidă blocul operator şi secţia de terapie intensivă după ce rezultatul controalelor a arătat că există acolo o bacterie periculoasă care a ucis deja trei oameni.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti că, în această după amiază, inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca şi cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă”, au transmis, marţi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Un alt pacient care este posibil să fi fost infectat cu acinetobacter se află în stare gravă. Medicii menționează însă că bărbatul a fost internat pentru multiple accidente vasculare.

Sursa: digi24.ro

Ultima oră

Comentariul meu