dăncilă trimite la iohannis cele două noi propuneri de miniștri la dezvoltare și transporturi
Foto arhivă

Prim ministrul al României, Viorica Dăncilă, a anunțat că CEx al PSD a decis propunerea lui Daniel Suciu pentru funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării și a lui Răzvan Cuc la portofoliul Transporturi. Premierul a spus că va trimite miercuri propunerile președintelui Klaus Iohannis.

„Am hotărât ca la ministerul Transporturilor să meargă Răzvan Cuc, care a mai ocupat această funcție, și are experiență necesară pentru a prelua acest minister. Iar la Ministerul Devoltării Regionale și ca vicepremier, Daniel Suciu. Acestea sunt cele două nominalizări votate înc adrul CEx care cred eu trebuie acceptate de Iohannis. Mâine (miercuri – n.r.) voi trimite nominalizările către Cotroceni. Îl voi și suna pe președintele Iohannis și sper să înțelegem că toți trebuie să fim responsabili și să fim conștienți că oamenii așteaptă de la noi multe lucruri pe care le-am promis și să înțelegem faptul că deținem Președinția Consiliului UE și avem foarte multe dosare care țin de Minsterul Transporturilor și Dezvoltării. Cred că dincolo de jocuri politice, mai important este ceea ce se întâmplă în țară”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul ședinței Comitetului Executiv.
CEx al PSD a votat nominalizarea celor doi după o ședință la Parlament care a durat aproape cinci ore.
Decizia social-democraților a fost luată în contextul în care Olguța Vasilescu a anunțat, marțea trecută, că își retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în urma refuzului lui Klaus Iohannis de a o numi. La patru zile distanță și Mircea Drăghici a spus că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care șeful statului nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.
Ministerele Dezvoltării și Transporturilor sunt conduse interimar de Eugen Teodorovici și Rovana Plumb. Ele nu au miniștri plini de la finalul anului precedent, iar interimatul la acestea expiră pe 20 februarie

Ultima oră

Comentariul meu