Se reia judecarea lui Liviu Dragnea la Instanța Supremă
FOTO: Mediafax

Luni se reia judecarea dosarului DGASPC Teleorman, la care Liviu Dragnea a primit în primă fază o condamnare de 3 ani și șase luni.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie reia, luni, judecarea dosarului DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Apelul în dosarul DGASPC – Dragnea începe cu cinci luni întârziere, din cauza scandalului completurilor de cinci judecători.
Este primul termen de judecată în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni, de la rezolvarea crizei completurilor de 5 judecători. Este de aşteptat ca procesul să avanseze, iar judecătorii să tranşeze ce probe vor avea în vedere. Toţi inculpaţii vor fi întrebaţi dacă vor să dea din nou declaraţie în faţa instanţei, se pot audia martori noi sau reaudia o parte dintre cei care au dat deja declaraţii, se pot depune noi documente, se pot solicita expertize, etc.
Din septembrie 2018, când a intrat în faza de apel, dosarul a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor privind constituirea completurilor de cinci judecători de la Instanţa supremă.
Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Simona Daniela Encean, Tatiana Lucia Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera şi Rodica Aida Popa, precizează Agerpres.
Procesul se află în faza de apel după ce, la 21 iunie 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica. Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate.
Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.
DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.
Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.
Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Ultima oră