scandalul medicilor falși: doctorii din sibiu, la control

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Sibiu împreună cu Colegiul Medicilor urmează să verifice toate actele medicilor din ultimii ani. Deja de mâine se începe un audit la DSP care va arăta dacă vreun medic din Sibiu, care a primit cod de parafă în ultimii trei ani, a încălcat vreo lege. Verificările se fac în urma scandalului cu medici falși de la București.

Directorul DSP Sibiu: „Putem să-i controlăm pe toţi când dorim”

Directorul DSP Sibiu, dr. Gabriel Budescu a explicat că instituţia pe care o conduce poate verifica oricând dacă un medic este fals sau nu. „Noi putem să-i controlăm pe toți când dorim și cum dorim”, a dat asigurări dr. Gabriel Budescu. Potrivit acestuia, de mâine se face un audit la DSP Sibiu, privind codul de parafă al medicilor. „În acest moment avem un audit pe eliberarea codului de parafă la noi, la noi, în Direcție, care va începe de mâine. La nivel național s-a înregistrat un protocol între Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor, pentru a-și transmite datele. Și noi vom avea o discuție cu Colegiul Medicilor de la noi, să vedem cum vor proceda în acest sens, iar până atunci suntem atenți la ceea ce vom autoriza”, a declarat pentru oradesibiu.ro, directorul DSP SIbiu. Acesta a explicat că urmează să se verifice cum s-au eliberat codurile de parafă la medicii din Sibiu, în ultimii trei ani. „Noi verificăm ultimii trei ani de zile cum s-au eliberat aceste coduri de parafă. Noi avem o procedură la noi din 2016 și nu cred că sunt probleme, așa s-a stabilit să avem un audit. Verificăm documentele care ar fi trebuit să fie la dosar pentru eliberarea codului de parafă. Sunt vreo 90 de eliberări pe an. Sunt practic medicii noștri care au terminat aici și au susținut examenul și câțiva medici de la Spitalul Militar care anul trecut, care au ieșit la pensie și au dorit să practice în mediul privat. Se verifică mai multe documente, printre care și certificatul de liberă practică”, a arătat dr. Gabriel Budescu.

Sunt posibile controale împreună cu cei de la Colegiul Medicilor

Directorul DSP Sibiu spune că este posibil să se facă controale împreună cu cei de la Colegiul Medicilor. „Noi auditul îl vom termina până la sfârșitul lunii martie, iar zilele acestea trebuie să avem întâlnire cu cei de la Colegiul Medicilor ca să vedem în baza acelui protocol, cum putem să avem acces la baza de date. Probabil vor fi și niște acțiuni de control împreună, cei de la Colegiul Medicilor și noi”, a declarat dr. Gabriel Budescu. Acţiunea de la Sibiu are loc după ce în Bucureşti şi Ilfov au fost depistaţi medici falşi şi au început controale acolo.

 

Ultima oră

Comentariul meu