proiectul celui mai mare complex de schi din românia - se face prima licitație

Se fac pași către cel mai mare complex turistic al României- cel din Munții Făgăraș, zona Bâlea. După ani și ani de discuții și controverse lucrurile încep să se miște. Președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Monte- Făgăraș Bâlea-Capra anunță că în maxim trei luni va avea loc prima licitație pentru începerea acestui proiect.

Lucian Dumitra spune că proiectul din munții Făgăraș face parte din cele 21 de proiecte strategice ale Guvernului României, iar lucrurile o dată începute se vor demara cu rapiditate. ”În maxim trei luni va avea loc licitația pentru desemnarea partenerului privat, pentru că acesta este un proiect public- privat. Guvernul a stabilit în mare ce se dorește acolo, iar privatul care va veni trebuie să realizeze aceste lucruri”, spune președintele Asociației.

Asta înseamnă că în Munții Făgăraș în ceva ani vor apărea 150 de kilometri de pârtii și peste 50.000 de locuri de cazare. ”O dată realizată această licitație, în toamnă ar putea începe pregătirile pentru construcție, cum ar fi organizarea de șantier, birocrație…dar având în vedere că acesta este un proiect strategic și sunt bani de la Guvern, lucrurile se pot mișca repede”, spune optimist Lucian Dumitra.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu