o sibiancă a murit de gripă în spital
FOTO arhivă

O sibiancă de 50 de ani a decedat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, fiind bolnavă de gripă. Este al doilea deces din cauza virusului gripal. Doi sibieni, un bărbat de 62 de ani şi o femeie de 50 de ani au decedat de gripă, de la începutul anului şi până în prezent.

A murit după câteva săptămâni de tratament

O femeie de 50 de ani a decedat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, fiind diagnosticată cu gripă, potrivit unui comunicat de presă al spitalului. „Vă informăm că unul dintre cei trei pacienţi internaţi în cadrul secţiei ATI, pentru care a fost confirmată prezenţa virusului gripal prin analize de laborator, a decedat în cursul zilei de sâmbătă, la ora 14.00. Este vorba despre o femeie în vârstă de 50 ani care a fost internată în data de 3 februarie, în stare gravă, cu insuficienţă respiratorie. Femeia a fost ventilată mecanic în toată această perioadă şi a primit tratament de specialitate dar, din păcate, medicii nu au putut să-i salveze viaţa”, se arată în comunicat.

O femeie și doi bărbați, în stare gravă la Terapie Intensivă 

Alţi doi sibieni cu gripă se află internaţi în Secţia ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. „Ceilalţi doi pacienţi cu gripă confirmată (bărbat 19 ani şi femeie 38 ani) au, aşa cum am precizat la finalul săptămânii trecute, o evoluţie uşor favorabilă, dar sunt în continuare internaţi tot la terapie intensivă sub tratament”, potrivit comunicatului de presă. În Secţia ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a mai fost internat un pacient suspect de gripă, în stare foarte gravă. „În cursul zilei de sâmbătă, un alt pacient, în vârstă de 59 de ani, a fost internat prin UPU tot pe terapie intensivă, cu insuficienţă respiratorie, în stare foarte gravă, ventilat mecanic. Bărbatul are multiple afecţiuni cardiologice, pleurezie, şi afecţiuni hepatice. Bărbatului i s-au recoltat probe pentru a identifica dacă este vorba şi despre prezenţa virusului gripal”, susţin cei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu