ministrul trif acuzat că își asumă fără niciun merit proiectul domeniului schiabil de la bâlea - "nu a mișcat niciun deget pentru el!"

Lucian Dumitra, președintele  Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bâlea- Capra este foc și pară pe ministrul sibian al turismului, Bogdan Trif. Acesta din urmă vorbește despre cel mai mare proiect de turism al României, cel din Munții Făgăraș în numele ministerului pe care îl conduce. 

,,Avem deja opt proiecte pe care dorim să le finanțăm anul acesta, așteptăm primarii să vină cu propunere..Ne dorim și o stațiune montană în Munții Făgăraș, un domeniu schiabil ar fi foarte fezabil. Sunt în procedură de trasare a caietului de sarcini, să putem scoate la licitație aceste proiecte” a spus ministrul Bogdan Trif în spațiul public, aceasta fiind declarația carre l-a înfuriat pe Lucian Dumitra.

ministrul trif acuzat că își asumă fără niciun merit proiectul domeniului schiabil de la bâlea - "nu a mișcat niciun deget pentru el!"

”Așa ceva nu se poate. Atribuie acest proiect Ministrului turismului, dar ministerul nu are nicio implicare și el cu atât mia puțin. el personal nu a făcut nimic pentru acest proiect. Dezvoltarea zonei intră direct sub administrarea Guvernului pentru că face parte din cele 21 de proiecte strategice ale României, așa că ministrul Trif nu are nicio implicare aici. eu sunt dispus la o confruntare publică pe acest subiect”, spune Lucian Dumitra.

SE FAC PRIMII PAȘI PENTRU CONSTRUIREA COMPLEXULUI DE LA BÂLEA. AFLĂ DE AICI CE SE VA ÎNTÂMPLA

”În urma demersurilor făcute de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Monte Făgăraș Bîlea-Capra în anul 2017 propunerea de proiect a fost asumată de Ministerul Turismului condus la acea perioadă de domnul ministrul Mircea Titus Dobre fiind inclusă prin -H.G. nr.558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investițiilor in turism în Masterplanul investitiilor in turism si a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiții in turism – Anexa I lit .B, pct .1 ” Dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil muntii Fagaras ( 200 de zile cu zapadă pe an – Dezvoltare durabilă în masivul Făgăraș) ca proiectul nr 1 de interes național.
În primăvara anului 2018 Guvernul României prin Comisia Națională de Strategie și Prognoză solicită Asociației de Dezvoltare Monte Făgăraș Bîlea -Capra mai multe informații despre propunerea proiectului de dezvoltare din zona Transfăgărașanului.
Guvernul decide prin HG 643/2018 completarea listei proiectelor strategice de investitii care urmeaza a fi pregatite si atribuite in parteneriat public privat de catre Comisia Nationala de Strategie si Prognoza aprobata prin HG nr 357/2018 ,punctul 16 ” Un nou complex turistic pentru schi in masivul Făgăraș.

Vă aducem la cunostiință ca proiectul “200 de Zile de Zăpzdă pe An -Dezvoltare Durabilă în Masivul Făgăras”(HG 558/2017) denumit prin HG 357/2018 ” Un nou complex turistic pentru schi in masivul Făgăraș”nu face parte din cele opt proiecte și nici nu este în procedură de trasare a caietului de sarcini la Ministerul Turismului conform celor declarate de dl ministru

Informați corect cetățenii domnule ministru ,că dvs nu aveți nici o contribuție în sprijinirea acestui proiect pe care căutați să îl prezentați ca marea realizare a dvs,in mandatul trecător pe care îl dețineți, proiect de la care doriți să culegeți roade politice și mediatice, dezinformând prin diverse moduri și pe diverse căi ce nu onorează demnitatea unui ministru.

Prin:

Hotărârea nr. 357/2018 privind aprobarea Listei proiectelor strategice de investiții care urmează a fi pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Art. 1. –
Se aprobă Lista proiectelor strategice de investiții care urmează a fi pregătite și atribuite în parteneriat public- privat, în condițiile legii, de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză, în calitate de unitate centralizată de fundamentare și atribuire pentru proiectele strategice de investiții realizate între sectorul public și unul sau mai mulți parteneri privați, prevăzută în anexa care face parte integrată din prezenta hotărâre.
Art. 2. –
Cheltuielile necesare pentru pregătirea și atribuirea proiectelor strategice de investiții în parteneriat public-privat prevăzute în anexă se vor suporta din bugetul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, în condițiile legii.
Art. 4. –
Comisia Națională de Strategie și Prognoză și instituțiile care urmează să implementeze proiectele strategice de investiții în parteneriat public-privat aprobate prin prezenta hotărâre vor dispune toate măsurile necesare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri.
,, Un nou complex turistic pentru schi în masivul Făgăraș”
Existența infrastructurii necesare pentru practicarea sporturilor de iarnă pe ambii versanți ai masivului Făgăraș, amplasarea în mijlocul țării, precum și apropierea de numeroase destinații turistice și culturale precum cele din Sibiu, Curtea de Argeș, Cetatea Poenari, Transfăgărășan fac această zonă foarte atractivă.
Diversificarea ofertei turistice, în special în sezonul hibernal, va conduce la maximizarea potențialului turistic al regiunii și al comunelor Cârțișoara, Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos din județul Sibiu, Ucea, Drăguș, Viștea din județul Brașov, Arefu, Ciocănești, Albești din județul Argeș.
Se are în vedere realizarea a 150 km pârtii de schi cu instalațiile aferente, respectiv telegondolă, telescaun, instalație cablu etc., și dezvoltarea unor stațiuni la cota 700 m, la baza pârtiilor de ski și sanie, cu capacități de cazare de peste 50.000 de locuri, turiștii având posibilitatea să folosească mijloacele de transport personale în zona domeniului de schi.
Un avantaj foarte mare e faptul că toate terenurile sunt în proprietatea statului, respectiv în proprietatea primăriilor. În plus, un alt mare avantaj este că terenul nu trebuie defrișat.
Pârtiile din acest domeniu vor ajunge pe la cota 2.400 m. Există un potențial imens și pentru faptul că există apă, se poate prepara și zăpadă artificială, deși condițiile atmosferice aduc zăpadă aici cam 200 de zile pe an.

Conform celor relatate mai sus vă aducem la cunostința că aportul la acest proiect al ministrului sibian este ZERO
In susținerea celor relatate și pentru corecta informare a cetățenilor ,accept oricând un dialog public pe acest proiect oricând considerați de cuviință să mă invitați.” transmite Lucian Dumitra, supărat pe declarațiile ministrului Trif.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică