Cărțile de colorat - noul hobby al adulților

Cărțile de colorat sunt destinate în principal copiilor. Dar, adulții folosesc această tehnică pentru a se deonecta și pentru a combate anxietatea. 

Datele arată că femeile sunt marii consumatori de pe site-ul liveincolors. Cea mai mare pondere o au persoanele cu vârste cuprinse între 25-34 de ani, și anume 37%.

Totuși, o treime dintre cumpărători sunt persoane cu vârste între 35 și 44 ani.

Și poate vă întrebați care sunt tendințele. La capitolul cărți de colorat pentru adulți, pe primele locuri se află: “Imaginary Friends de Karolina Kubikowska”, “Fairy Miracles (Miracole De Poveste) – Limba Engleza”, “Coloriage Wild 3” sau “Milované Něžnosti (Miracole De Poveste) – Limba Ceha”.

Dacă vrei să cumperi sau să faci cadou o astfel de carte, în descrierea fiecăreia ai ocazia să găsești și un video de prezentare a cărții”.

Mai mult, există o secțiune de blog unde sunt informații despre cărți, despre accesorii și interviuri în exclusivitate în România.

“Tocmai pentru ca produsele noastre să ajungă la iubitorii de cărți de colorat din statele europene, am lansat http://www.liveincolors.eu/ . Live in Colors a fost lansat în 2016 și este în continuare singurul magazin online dedicat acestui hobby, locul in care găsești cărțile preferate, dar și accesoriile necesare”, spune Corina Dorobanțu, creatoarea site-ului.

În promovarea cărţilor de colorat pentru adulţi, se pune accent pe beneficiile activităţii de colorat: detaşare faţă de grijile de zi cu zi, deconectare de la orice fel de ecrane, monitoare, relaxare. Plus că poţi colora oriunde, acasă, în parc, în aeroport, la birou când vrei să te relaxezi pentru câteva minute, în ceainării sau cafenele.

În studii de specialitate, coloratul este recomandat ca activitate la meditaţie, iar psihologii o recomandă drept activitate ce reduce anxietatea şi stresul.

Ultima oră

Comentariul meu