doi dintre sibienii morţi în spital nu aveau gripă. ei mai aveau şi alte boli

Institutul Cantacuzino din Bucureşti a anunţat că doi dintre sibienii care au murit până acum în spital, nu au decedat din cauza gripei. Medicii spun că aceşti doi bărbaţi mai aveau şi alte boli, unele cronice.

Doi bărbaţi de la Psihiatrie, transferaţi la Judeţean, au murit. Nu aveau gripă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Sibiu a anunţat azi, că doi dintre pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie, transferaţi la Spitalul Judeţean în ultima perioadă şi care au murit, nu au decedat din cauza gripei. „A fost infirmat virusul gripal în cazul celor doi pacienți de sex masculin ai Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, transferați ulterior în Secția de Boli Infecțioase a SCJU Sibiu, în vârstă de 65 de ani (vaccinat antigripal) și 95 de ani (nevaccinat antigripal), care au decedat la începutul acestei săptămâni”, a anunţat DSP Sibiu. Potrivit sursei citate, specialiştii de la Bucureşti analizează probe şi de la alţi doi sibieni care au murit în spital, cu suspiciune de gripă, pentru a lămuri dacă i-a ucis virusul. „,Astfel, mai există în lucru la Institutul Cantacuzino din București două probe biologice prelevate de la cazuri suspecte de gripă, soldate cu deces: femeie, 68 ani, vaccinată antigripal și barbat, 79 ani. nevaccinat antigripal”, arată DSP.

Cinci sibieni au murit anul acesta, fiind trataţi de gripă şi alte boli

De la începutul anului, cinci sibieni au murit fiind trataţi de gripă. Doi dintre ei au murit, deși făcuseră vaccinul antigripal și au primit tratament în spital. Unul dintre cei decedaţi, habar nu a avut că se îmbolnăvise de gripă. Diagnosticul a fost pus după ce a fost înmormântat. Toţi cei cinci mai aveau şi alte boli. Majoritatea aveau boli cronice de inimă.

Medicii recomandă vaccinul antigripal

Doctorii recomandă vaccinarea antigripală. În prezent, medicii de familie nu mai au nicio doză de vaccin antigripal, iar în farmacii nu se mai găseşte. Specialiştii spun că vaccinul antigripal ne protejează. Potrivit medicilor, cei care se vaccinează antigripal, chiar dacă fac gripa, nu fac forme grave. Asta cu condiţia să nu aibă şi alte boli şi să meargă la timp la doctor.

Ultima oră

Comentariul meu