s-a încheiat faza consultării publice pentru puz-ul noului spital - principalele concluzii trase
Foto Arhivă

Noul spital al Sibiului ce se va construi pe Calea Șurii Mici începe să prindă contur, fie și măcar doar pe hârtie. Etapa consultării publice în ceea ce privește PUZ-ul s-a încheiat, iar câțiva sibieni au avut câteva nelămuriri referitoare în mare parte la traficul din zonă.

Una din principalele probleme ridicate a fost accesul în zonă atât pentru pietoni cât și pentru mașini. Răspunsul venit din partea celor implicați în proiect a fost că legat de separarea fluxului de pacienți și personal și respectiv ambulanțe și autovehicule acest lucru este stabilit prin căi diferite de acces.

S-a reamintit faptul că prin PUG se mențin cele patru benzi de circulație pe Calea Șurii Mici, ar se va îngusta zona verde mediană și se va renunța la locurile de parcare. strada cuarțului va fi menținută la 25 de metri lățime, dar se va trece de la două la patru benzi, iar pe strada Tractorului se va separa pista de bicicliști.

Parcările adiacente spitalului se stabilesc astfel: un loc de parcare la 5 angajați și un loc de parcare la 8 paturi. Cât despre locurile de parcare din zonele adiacente spitalului, despre care se interesa un sibian, i s-a răspuns că în această etapă nu s-a realizat un studiu în acest sens. Dar, astfel de locuri de parcare sunt prevăzute de reglementările în vigoare și numărul și amplasamentul acestora se vor stabili ulterior.

Traian Belei, reprezentant USR Sibiu a declarat în această fază a consultării publice că se propune mai mult decât un spital în zonă, mai exact dezvoltarea unui mall medical care să includă farmacii, magazine pentru pacienți și chiar facultatea de medicină. Răspunsul primit este că aceste lucruri sunt posibile, dar nu este nevoie ca ele să se găsească pe terenul consiliului Județean, ci se pot construi pe parcele private.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Cum era de asteptat, indiferent de parerea cetatenilor, PUZ-ul va fi avizat si daca sint bani o sa se si construiasca . Ulterior se vor vedea toate deficientele amplasamentului, etc.