Doi sibieni au murit suspecți de gripă, deși făcuseră vaccinul

De la începutul anului, cinci sibieni au murit fiind trataţi de gripă. Doi dintre ei au murit, deși făcuseră vaccinul antigripal și au primit tratament în spital. Unul dintre cei decedaţi, habar nu a avut că se îmbolnăvise de gripă. Diagnosticul a fost pus după ce a fost înmormântat.

Vaccinul antigripal nu le-a salvat viața

Doi sibieni, o femeie de 68 de ani și un bărbat de 65 au murit după ce au primit vaccin antigripal și tratament după ce s-au îmbolnăvit chiar în spital. Acești doi sibieni erau pacienți la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. În acest an, de la Psihiatrie au murit trei pacienți cu suspiciune de gripă, însă al treilea, un bărbat de 95 de ani nu era vaccinat. „Cei trei pacienţi erau trataţi, cu multiple afecţiuni asociate, doi dintre aceştia au fost vaccinaţi antigripal (pentru că erau pacienţi internaţi în regim cronic) şi anume femeia de 68 de ani internată în spitalul nostru pe secţia de Bolnavi Cronici şi pacientul de 65 de ani, care era azilat la un cămin. Cel de-al treilea, de 95 de ani, era nevaccinat, venit de la domiciliu. Acestuia i s-a efectuat testul rapid de gripă, rezultat care a fost neconcludent. Pacienţii au fost trimişi în UPU Sibiu cu suspiciunea de pneumonie. Testele rapide de gripă sunt teste screening, singurele care pot confirma în mod cert diagnosticul de gripă fiind rezultatele examenelor de laborator de la Institutul Cantacuzino pe care încă nu le avem”, au transmis reprezentanţii Spitalului de Psihiatrie, mediafax.ro.

Medicii recomandă vaccinul antigripal

Doctorii recomandă vaccinarea antigripală. În prezent, medicii de familie nu mai au nicio doză de vaccin antigripal, iar în farmacii nu se mai găseşte. Specialiştii spun că vaccinul antigripal ne protejează. Potrivit medicilor, cei care se vaccinează antigripal, chiar dacă fac gripa, nu fac forme grave. Asta cu condiţia să nu aibă şi alte boli şi să meargă la timp la doctor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu