copiii primesc alocații mai mari - decizia parlamentarilor
FOTO arhivă

Alocațiile copiilor se vor dubla, de la 84 de lei, la 150 de lei. Parlamentarii au votat, joi, un amendament PNL la Legea Bugetului de stat.

Potrivit ziare.com, și alocatiile pentru copiii de pana la 2 ani se majoreaza de la 200 la 300 de lei. Masura ar urma sa intre in vigoare de la 1 martie. Au fost 123 de voturi pentru si 119 impotriva la amendamentul initiat de liberalul Robert Sighiartau.

„Amendandamentul PNL susținut de familiile din România, de peste 4.5 milioane de copii a trecut. Le mulțumesc tuturor celor care au votat pentru. Este victoria societății românești care a pus presiune pe parlamentarii guvernării care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD. Este amendamentul PNL și victoria românilor. Amendamentul prevede creșterea alocațiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii care au vârsta de 2 și 18 ani, iar pentru copiii care au vârsta de o lună și doi ani vor primi de la 200 de lei la 300 de lei alocație majorată”, a declarat Robert Sighiartau.

Deși au existat și parlamentari ai Puterii care au votat amendamentul (18 voturi UDMR, 3 PSD, 3 ALDE, un vot de la minorități), vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a cerut reluarea votului, invocând motive tehnice.

Potrivit PNL, impactul bugetar va fi de 2.13 miliarde de lei, iar ca sursă de finanțare aceștia indică excedentul asigurărilor sociale.

„PNL a reușit să DUBLEZE ALOCAȚIILE PENTRU TOȚI COPIII!!! Am câștigat astăzi o luptă importanta pentru viitorul lor! Majoritatea PSD-ALDE s-a șubrezit și am reușit să obținem un vot pozitiv pentru amendamentul PNL, datorită căruia copiii între 0-2 ani vor primi 300 de lei lunar, iar cei între 2-18 ani, 150 de lei”, a scris ulterior Robert Sighiartau pe Facebook.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Consider că victoria nu este nici a PNL, nici PSD, nici a altui partid politic. Victoria este a conștiințelor celor care au putut să accepte și să înțeleagă faptul că alocațiile copiilor sunt mult prea mici. Cu toate acestea cel care a produs amendamentul este vrednic de toată cinstea.