câini de rasă, furați din curțile oamenilor – un sibian își caută ciobănescul mioritic
FOTO arhivă

Există hoți din buzunare, din mașini, din locuințe și, mai nou, există și hoți de animale de companie. În România, zeci de câini sunt furați din curțile oamenilor. Aceștia fac reclamații la poliție, cer ajutorul semenilor, însă nimeni nu poate să îi găsească.

Și în Sibiu există un caz de acest gen. Proprietarul unui ciobănesc mioritic din Vurpăr s-a trezit fără câinele care îi păzea stana de oi. A făcut sesizare la Poliție în data de 3 ianuarie, iar de atunci, își caută cel mai bun prieten.

În același timp, un român căruia i-a fost furat câinele, un pui de labrador, a impresionat mii de oameni, care au dat like și share postării acestuia de pe Facebook, în care acesta cere ajutor pentru depistarea hoților. Acesta speră că își va găsi animăluțul.

Tânărul, din Luduș, Mureș, are și camere de supraveghere în curte, astfel că momentul furtului a fost surprins. Este vorba despre trei hoți, care au ademenit cățeulul mângâindu-l. Jucăuș și prietenos, acesta s-a dus la ei, însă, în următoarea clipă, cei trei l-au tras peste gard și s-au făcut nevăzuți.

câini de rasă, furați din curțile oamenilor – un sibian își caută ciobănescul mioritic

Norocul tânărului este că pe camere se vede fața unuia dintre hoți. El face acum apel la toți românii care recunosc persoana din imagini sau văd câinele, să-l contacteze de urgență.
„În seara de 13.02.2019, ora 23:48, câinele nostru, Lord, un labrador rasă pură, a fost furat de către trei indivizi. Aceștia au fost surprinși de camerele de supraveghere, iar fața unuia dintre ei este vizibila. În cazul în care recunoașteți persoana, sau vedeți câinele, vă rog să mă contactați în privat. Menționez că fapta s-a întâmplat în Luduș, Mureș”, spune Dan Petrut pe Facebook.

Ultima oră

Comentariul meu