încă patru sibieni confirmaţi cu gripă. una din paciente este în comă
FOTO arhivă

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a mai confirmat miercuri, încă patru cazuri de gripă. Este vorba de doi copii şi doi adulţi. Una dintre paciente este o sibiancă în stare foarte gravă, în comă, internată la Terapie Intensivă în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. De la începutul anului şi până acum, au fost confirmate zece cazuri de gripă în Sibiu. Unul din cei zece sibieni bolnavi de gripă, a murit.

Patru noi cazuri de gripă

Doi copii şi doi adulţi din Sibiu sunt trataţi de gripă. Aceştia au fost diagnosticaţi de medici, cu ajutorul analizelor făcute la Bucureşti. Printre cei patru sibieni depistaţi cu gripă, se numără doi copii şi o femeie care este în comă. „În anul 2019 au fost confirmate zece cazuri de gripă, din care, săptămâna trecută, patru cazuri. Este vorba de o femeie de 55 de ani din Sibiu, cu virus gripal AH1, neinternată în spital, cu evoluţie favorabilă. Mai avem doi copii cu gripă. Un băieţel de patru ani, din Sibiu, cu AH3, neinternat, cu evoluţie faborabilă şi o fetiţă de 5 ani din Sibiu, cu virus gripal AH1, neinternată. Şi s-a mai confirmat gripa la o pacientă de 50 de ani, internată în spital, în ATI, cu AH1. Este intubată, în stare gravă”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal.

Pacienţi suspecţi de gripă, decedaţi

Doi bărbaţi suspecţi de gripă au decedat luni, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. Unul dintre pacienţi avea 95 de ani, celălalt de 65 ani. „Ambii erau cu afecţiuni respiratorii, cu suspiciune de gripă pe baza testului rapid şi alte multiple afecţiuni asociate. După deces s-au recoltat probe pentru analize de laborator. Unul dintre pacienţi a fost transferat şi pe ATI, după ce i s-a alterat starea”, a declarat Decebal Todăriţă. Până acum, patru sibieni au murit în spital cu gripă şi suspiciune de gripă.

 

Ultima oră

Comentariul meu