FOTO Falsa doctoriță din București a contrafăcut o diplomă a unui absolvent de Jurnalism din Sibiu

În plin scandal legat de falșii medici care profesează în România, a fost elucidat cum a fost posibil ca Raluca Daniela Bîrsan să poată face voluntariat ca doctor ginecolog la Spitalul din Ilfov. Raluca Daniela Bîrsan a descărcat de pe Internet, de pe blogul unui licențiat în Jurnalism, de la Sibiu, diploma acestuia, după care a modificat-o cu programul Photoshop, în așa fel încât să pară că este diploma ei, de la Medicină.

A furat de pe Internet diploma unui bărbat ce dorea să ajungă jurnalist

Cel care și-a dat licența la Sibiu de unde a primit și diploma se numeşte Constantin Alin Barbu şi a terminat facultatea în 2008, după care şi-a postat pe blogul personal diploma. „Domnul şi-a ridicat personal diploma de la noi, din Sibiu, dar el are un blog, în care sunt afişate diplomele lui, faţă – verso, deci a fost foarte simplu ca cineva să intre în posesia diplomei lui. Domnul are un blog, unde există diplomele lui faţă – verso. Diploma a fost descărcată de pe Internet după care photoshop-ată”, a declarat azi Teodor Boantă.

Nu vă puneți pe Internet actele!

Cel care a avut neinspirata idee să își afișeze pe Internet diplomele a fost cel care a terminat Jurnalismul la Sibiu. Acesta și-a făcut un blog pe care se pot vedea și azi, toate diplomele lui. Raluca Daniela Bîrsan, falsa doctoriță de la București, nu a făcut altceva decât să descarce de pe Internet una din diplome, pe care a modificat-o cum a vrut ea.

Diplomă de doctoriță este falsă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi că este fals documentul prezentat de Raluca Daniela Bîrsan referitor la faptul că este confirmată ca medic rezident, în momentul în care a încheiat contractul de voluntariat cu Spitalul Judeţean Ilfov. „Documentul prezentat de dânsa referitor la faptul că este confirmată ca şi medic rezident este fals, acest lucru putându-se verifica şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii la secţiunea rezidenţiat.ms.ro, în sensul că această persoană nu a fost niciodată înscrisă la examenul de rezidenţiat, nu a fost confirmată niciodată ca şi medic rezident şi, pe de altă parte, ea nu a avut niciodată niciun contract încheiat cu un spital plătitor, pentru că medicii rezidenţi, în momentul în care intră în rezidenţiat, încheie un contract de muncă pe perioadă determinată cu un spital plătitor. Din discuţiile pe care le-am avut cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, diploma de licenţă pe care doamna a prezentat-o este de asemenea falsă”, a spus ieri, ministrul Pintea.

Diplomă furată de pe Internet, eliberată la Sibiu, falsificată ca fiind de la București

Falsa doctoriță pretindea că a terminat Facultatea de Medicină a UMF „Carol Davila”. Cei de la această facultate au spus că nu a eliberat niciodată o diplomă de licenţă pe numele Raluca Daniela Bârsan”. Tot scandalul a fost demascat de jurnaliștii de la Libertatea, după care s-au început anchete și verificări în spitalele din București.

Ultima oră

Comentariul meu