medicul sibian livia ognean, certat pe facebook de fiica senatorului de sibiu care a votat împotriva măririi alocației
Livia Ognean a fost contrată de fiica senatorului Avram. Medicul sibian a replicat și ea la comentarii. Sursa foto colaj / Facebook: Livia Ognean & Rodica Popescu

O postare făcută pe pagina de Facebook a PNL Sibiu prin care senatorul PSD, Nicolae Avram, este acuzat că a votat împotriva măririi alocației pentru copii, a stârnit mare vâlvă. Medicul Maria Ognean a redistribuit postarea, iar fiica senatorului a sărit imediat să își apere tatăl și a spus că de fapt senatorul are el un proiect prin care vrea să se mărească alocația cu 840 de lei.

’’Nicolae Avram, senator PSD de Sibiu a votat împotriva majorării alocației pentru copii! PNL a #PROPUS indexarea alocației pentru copii cu rata inflației. PSD-ALDE-UDMR #RESPINGE indexarea alocației cu inflația! PNL a #PROPUS majorarea alocației pentru copii la 200 lei.
PSD-ALDE-UDMR #RESPINGE majorarea alocației pentru copii! România are cea mai mică alocație din Uniunea Europeană, de doar 18 euro’’ este postarea de la care a pornit tot scandalul.

medicul sibian livia ognean, certat pe facebook de fiica senatorului de sibiu care a votat împotriva măririi alocației
Postarea făcută de PNL Sibiu pe pagina oficială de Facebook

Medicul sibian Maria Livia Ognean a distribuit și ea postarea PNL, moment în care a început să comenteze fiica senatorului Avram. ’’Minciuni, minciuni, minciuni! Doamne ce oameni! Denigrează în halul acesta imaginea unui om!’’ a scris Rodica Popescu.

Discuții aprinse cu medicul Livia Ognean
După ce s-a contrat cu mai mulți oameni la comentarii, fiica senatorului a venit cu explicații și a spus că de fapt tatăl ei are un proiect prin care alocația să se mărească la 840 de lei. medicul sibian livia ognean, certat pe facebook de fiica senatorului de sibiu care a votat împotriva măririi alocației’’El a demarat un proiect pentru majorarea alocațiilor la 840 de lei și a votat împotriva la 200 de lei pentru că tot mici rămân alocațiile. L-am luat la întrebări pe tata și mi-a arătat proiectul pentru majorarea la 840 de lei’’, a replicat fiica senatorului la redistribuirea postării inițiale, făcută de medicul Livia Maria Ognean.medicul sibian livia ognean, certat pe facebook de fiica senatorului de sibiu care a votat împotriva măririi alocației’’Realitatea Doamnă, este că nu se vor majora. Dar își vor majora pensiile. Aceste javre PSD-iste, inclusiv cel din imagine. Nu aveți cum să îl apărați. Asta a făcut!’’, i-a replicat Livia Ognean. ’’Nu îi mai cred nici dacă mor în fața mea. Mincinoși, inculți, parveniți, javre, lingăi. Iar finalul este același. Nu se majorează alocațiile la copii’’, a mai comentat Livia Ognean.medicul sibian livia ognean, certat pe facebook de fiica senatorului de sibiu care a votat împotriva măririi alocațieimedicul sibian livia ognean, certat pe facebook de fiica senatorului de sibiu care a votat împotriva măririi alocațieimedicul sibian livia ognean, certat pe facebook de fiica senatorului de sibiu care a votat împotriva măririi alocațieiDupă câteva ore însă medicul sibian a șters postarea respectivă.

Proiect respins de senat. Sibianul Avram a votat și el împotrivă
Reamintim că un proiect de lege care prevede majorarea alocaţiilor pentru copii a fost respins de Senat, zilele trecute. Această propunere legislativă pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii spune că alocaţia trebuie să se majoreze anual cu 100% din rată medie anuală a inflaţiei, arată portalînvăţământ.ro „În anul 2015, alocaţia pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajută în vreun fel valoarea alocaţiei, indiferent de evoluţia preţurilor şi a inflaţiei. Se poate remarcă uşor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii şi ţinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflaţiei, care a atins şi cifră de 5,2% în anul 2018. Creşterea continuă a preţurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor. În acelaşi timp, România înregistrează anual o creştere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii şi ţinerii”, este prezentat în expunerea de motive. „O primă măsură necesară este ajustarea valorii alocaţiei cu indicele anual de inflaţie pentru a menţine sumă la aceeaşi valoare de piaţă, cu alte cuvinte să nu scadă”, este adaugă în expunerea de motive a propunerii legislative. Guvernul a anunţat încă din 2017 că se vor majora alocaţiile pentru copii, însă acestt lucru nu s-a întâmplat până în prezent. Alocaţiile au rămas la valoarea de 200 de lei pentru copiii până în 2 ani şi la valoarea de 84 de lei lunar pentru copiii între 2 şi 18 ani.

Ultima oră

Comentariul meu