iohannis: „bugetul pe 2019 e superficial și nerealist”
FOTO arhivă

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat, pe Facebook, bugetul pe 2019, spunând că acesta este „superficial, nerealist și bazat pe alocări politice preferențiale”. Șeful statului atrage atenția că, prin comparație, sumele alocate partidelor politice parlamentare sunt „revoltător de mari”.

După ce Administrația Prezidențială a transmis un comunicat de presă în care sunt criticate tăierile de bugete de la instituțiile de siguranță națională, Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook în care îl critică pe Liviu Dragnea și partidul pe care acesta îl conduce, pentru modul în care a fost realizat bugetul pe 2019, scriu jurnaliștii de la digi24.ro.

„Cu o întârziere de peste 2 luni, PSD vine în fața românilor cu un buget superficial, nerealist, bazat pe alocări politice preferențiale. În vreme ce în România nu se construiesc autostrăzi, spitale și există încă școli fără toalete și apă curentă, sumele alocate în acest an partidelor politice parlamentare sunt revoltător de mari, cu PSD drept principal beneficiar. Dacă Liviu Dragnea se declară preocupat de sănătatea românilor, atunci să suplimenteze bugetul Sănătății din fondurile destinate partidelor. Reducerea semnificativă a bugetelor instituțiilor care asigură securitatea națională vulnerabilizează România. Numai un politician meschin și inconștient ar putea să pună în opoziție securitatea națională cu sănătatea cetățenilor”, a transmis președintele României.

Ultima oră

Comentariul meu