Cazul adolescentului bătut în Parcul Cetății – Copilul trăiește o adevărată dramă

Viața adolescentului bătut la finalul lunii noiembrie în Parcul Cetății pare să nu intre în linie dreaptă. Deși în urma loviturilor i-au fost scoși doi dinți din rădăcină și buza superioară a fost ruptă în două, nu poate mânca decât pasat și are sârme în gură, medicii legiști nu consideră că a fost mutilat.

IATĂ AICI CE SA ÎNTÂMPLAT ÎN PARCUL CETĂȚII

După incidentul de la finalul lui noiembrie, când tânărul a fost bătut crunt în Parcul Cetății de șase tineri, a primit din partea medicilor legiști 15 zile de îngrijiri medicale. Și atunci mama tânărului a fost nemulțumită pentru că spunea ea, rănile suferite nu se pot vindeca în 15 zile. Despre nemulțumirile de atunci vă reamintiți de aici.

Acum, băiatul a fost din nou examinat la cererea polițistului care se ocupă de caz. ”Am crezut că de această dată lucrurile se vor îndrepta. Dar nu, băiatul a primit 35 de zile de îngrijiri medicale. Nu se poate așa ceva, în condițiile în care doi dinți din față i-au fost smulși din rădăcină. Medicul stomatolog i-a pus înapoi, i-a legat cu o sârmă în speranța că se vor prinde din nou. Vom ști asta abia peste 6 luni, timp în care el nu poate mânca decât pasat sau ceva foarte moale. Și dacă se vor prinde dinții va avea mereu probleme cu ei pe viitor. Apoi buza de sus i-a fost efectiv ruptă în două. Și ei i-au dat 35 de zile de îngrijiri când nici după șase luni nu se știe dacă va avea dinți în gură”, este revoltată mama băiatului.

În plus, femeia spune că legiștii nu au considerat sluțire ceea ce a pățit băiatul. ”Nu l-au încadrat la sluțire. Păi cum se poate, când doi dinți din față i-au fost smulși. Nu din lateral, nu măsele, ci cei doi din față sus. Și buza ruptă și cusută…unde va rămâne cu cicatrice pe viață? Asta nu e sluțire?” spune mama băiatului.

Femeia este hotărâtă să ceară o contraexpertiză. ”Au mai fost ceva nereguli cu comunicarea acestei expertize. Avocata mea a aflat întâmplător că a ajuns la dosar, care apoi plecase la procuror, asta în condițiile în care ea ar fi trebuit să fie înștiințată în momentul în care a fost emisă. Poate că se intenționează să ieșim din termenul în care se poate cere contraexpertiză. Dar uite că am aflat chiar și așa, și vom cere în alt oraș”, spune mama tânărului.

Trei dintre agresorii băiatului se află sub control judiciar.

Ultima oră

Comentariul meu