poliţiştii aşteptaţi doar să păzească summit-ul ue, nu să protesteze în sibiu
Foto Arhivă

Primăria Municipiului Sibiu rămâne fermă şi a respins şi cea de a doua cerere a poliţiştilor sindicalişti, care doreau să protesteze în oraş, în 9 mai, ziua Summit-ului UE, când oraşul nostru va fi capitala politică a Europei. De data aceasta, poliţiştii au fost refuzaţi de Primărie, chiar dacă intenţionau să protesteze în faţa magazinului Dumbrava din Piaţa Unirii. Prima dată au vrut să protesteze chiar în Piaţa Mare, lângă clădirea Primăriei, unde sunt aşteptaţi şefii de state şi de guverne din UE.

Primăria refuză să le dea voie polițiștilor la protest în 9 mai
Primăria Municipiului Sibiu refuză să aprobe proteste în ziua de 9 mai în oraș, pentru a se asigura că Summit-ul UE se va desfășura în liniște și siguranță. „Primăria Municipiului Sibiu a primit din partea Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România DECUS o adresă prin care se solicită aprobarea desfăşurării în Piaţa Unirii din Sibiu a unui protest, în data de 9 mai. Comisia de Avizare a Adunărilor Publice a analizat aceasta cerere şi a decis emiterea unui aviz negativ având în vedere faptul că în Sibiu, în data respectivă, se va desfăşura Summitul şefilor de State şi Guverne din Uniunea Europeană, cât şi evenimente conexe în diverse locaţii. Acest eveniment de importanţă europeană şi cu participare la cel mai înalt nivel necesită măsuri speciale pentru desfăşurarea în bune condiţii în în siguranţă pentru înalţii demnitari care vor participa. Din toate aceste motive, suprapunerea altor evenimente pe desfăşurarea Summitului nu este posibilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore. Polițiștii doreau să iasă în stradă la protest, fiind nemulțumiți de salariile primite.

9 mai – zi unică în istoria Sibiului
În 9 mai 2019, Sibiul va fi, pentru o zi, capitala politică a Uniunii Europene, aici urmând să se reunească şefii de stat şi de guvern din UE la primul summit european de după Brexit.

Ultima oră

Comentariul meu