mister elucidat - de ce nu deschid șoferii tursib ușile din față ale autobuzelor
Foto Arhivă

Tot mai dese sunt conflictele dintre șoferii de autobuz de la Tursib și călători. Totul din cauză că ușile din față, destinate urcării, respectiv coborârii din miljloacele de transport în comun nu se deschid în stații.

Reprezentanții Tursib au explicat, pentru Ora de Sibiu, care este motivul pentru care conducătorii autobuzelor decid, contrar obligațiilor de serviciu, să nu deschidă și ușa din față care este, în mod clar, destinată atât îmbarcării, cât și debarcării călătorilor.

Se pare că șoferii sunt deranjați fiindcă, din cauza pasagerilor, nu mai au vizibilitate la oglinda laterală-dreapta. „Apar destul de des conflicte verbale între șoferii și călătorii, care urcă pe ușa din față și rămân în zona respectivă, împiedicând vizibilitatea în partea lateral-dreapta a autobuzului. Acesta este motivul pentru care unii șoferi nu deschid ușa din față a autobuzului, contrar obligațiilor de serviciu”, transmite Alexandru Olivia, Șef departament marketing.

Potrivit reprezentanților, nu se pune problema, în niciun caz, ca ușile să se defecteze din cauza închiderii, respectiv deschiderii repetate, în ciuda credințelor unora dintre șoferi.

„Conducătorii auto au obligația de a deschide toate ușile în stații pentru îmbarcarea, respectiv debarcarea călătorilor”, mai spune Alexandra Olivia.

Şoferii sau oricare salariat Tursib care nu respectă sarcinile de serviciu, în conformitate cu cerinţele legale, riscă să fie cercetaţi în Comisia de disciplină, urmănd a se lua măsurile administrative care se impun.

Cazurile în care călătorii ajung să se certe ori să intre în conflicte verbale cu șoferii Tursib sunt extrem de dese. Totul pornește, de cele mai multe ori, de la faptul că unii conducători auto refuză cu desăvârșire să deschidă și ușa din față în stațiile de autobuz. Zilele trecute, un șofer nervos a apelat și la violență și a spart geamul cabinei în care se afla. CITEȘTE AICI MAI MULTE DESPRE CAZ
Șoferul în cauză va fi cercetat de Comisia de Disciplină a societății.

Ultima oră

Comentariul meu