miting în piața mare din sibiu – vineri, de la ora 10
FOTO arhivă

Zeci de părinți ai copiilor cu dezabilități și adulți cu dizabilități ies în stradă vineri, 8 februarie, la Sibiu. În țară, alte sute de persoane din 17 județe vor să își exprime nemulțumirile, referitor la Proiectul de Buget pe 2019.

Părinții copiilor cu dizabilități și adulții cu dizabilități ies în stradă, între orele 10.00-13.00, în 18 județe din țară, printre care se numără și Sibiul, ca să conteste Proiectul de Bugent aferent anului 2019 și să ceară modificarea acestora.

„În Proiectul de Buget, cheltuielile pentru salariil asistenților personali, indemnizațiile de creștere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecția copilului și centrele pentru adulți cu dizabilități le este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorizațiilor locale”, spune Maria Mădălina Turza, Președinte Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități și, totodată, mama unei fetițe cu dizabilități.

Județele care s-au raliat protestului „Nu negociem Viața Copiilor Noștri și a Adulților cu Dizabilități” sunt: Sibiu, Alba, Bihor, Constanța, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, Brăila, Covasna, Timiș și Buzău.

Oamenii ies în stradă în regim de urgență, având în vedere faptul că vineri are loc și ședința de Guvern, unde ar trebui să se voteze bugetul trunchiat. „Guvernul a alocat buget zero, lăsând în spatele primăriilor locale aceste drepturi, lucru care este terbil. Primăriile nu vor avea bani să susțina aceste cheltuieli. Din acest motiv, este o măsură fără precedent , fiindcă legea 448/2006 este încălcată. Este o situație extrem de gravă”, mai spune Maria Mădălina Turza.

La adunarea publică de vineri de la Sibiu, care are loc în Piața Mare, în fața Primăriei, se anunță că vor participa aproximativ 40 de persoane.

Ultima oră

Comentariul meu