implică-te și tu - douăzeci de elevi sibieni excepționali au nevoie de sprijin

Sibiul se mândrește cu unii din cei mai valoroși liceeni din țară și nu numai. După performanța extraordinară a elevilor de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, care au format două echipe şi au reuşit să câştige competiţia secundară şi să ia locul 3 în finala NASA din SUA, acum alţi 20 de copii de la acelaşi liceu au nevoie de sprijin ca să ne reprezinte la Cluj, dar şi în Indonezia şi Emirate.

Două echipe de elevi sibieni, calificate în competiţii internaţionale

Două echipe de liceeni de la „Gheorghe Lazăr” din Sibiu s-au calificat la două manifestări ştiinţifice internaţionale. „Avem în prezent confirmarea calificării pentru 2 echipe de elevi din CNGL la două manifestări științifice internaționale organizate de/sub egida MILSET(Mouvement International pour le Loisir Scientifique Et Technique – The International Movement for Leisure Activities in Science and Technology; https://milset.org/milset/web/)”, a declarat pentru oradesibiu.ro, directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”, profesorul Gabriel Negrea.

Micii inventatori de la „Lazăr” s-au calificat în finala din Indonezia

Prima echipă de copii de la liceul sibian are nevoie să ajungă în luna aprilie în Indonezia. Competiţia se numeşte The  2nd Indonesia International Invention Festival şi va avea loc în perioada 22-25 aprilie 2019 la Malang, Indonezia ( (https://asosiasiakuindonesia.or.id/). Echipa sibiană este formată din doi elevi și un profesor. Taxa de participare este de 500 USD/persoană, iar transportul aproximativ 2.500 EUR/persoană. Deci este nevoie de 9.000 de euro.

O echipă calificată în Emirate

A doua echipă de sibieni s-a calificat la Milset Expo-Sciences International (ESI) 2019, care va avea loc între 22 şi 28 septembrie 2019, la Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite(https://www.esi2019.ae/en/pages/home.aspx). Echipa este formată din trei elevi și un profesor. „Taxa de participare este 450 EUR/elev, 550 EUR/profesor mentor, 650 EUR/alți profesori/adulți însoțitori, iar transportul aproximativ 450 EUR/persoană”, ne-a explicat directorul liceului, profesorul Gabriel Negrea.

Să-i ajutăm să concureze la Cluj-Napoca cu roboţii făcuţi de ei

O echipă formată din 14 copii coordonată de un profesor de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” urmează să participe la faza regională de calificare la Cluj-Napoca, care va avea loc între 1 şi 3 martie. „Avem o echipă (12-15 elevi + 1 profesor) în competiția FIRST Tech Challenge (https://www.firstinspires.org/robotics/ftc).  Aceștia urmează să participe la faza regională de calificare la Cluj-Napoca (1-3 martie 2019) și, în funcție de rezultat, la faza națională la București (22-24 martie 2019), respectiv cea internațională la Detroit, SUA (24-27 aprilie 2019). Această echipă are nevoie, deocamdată, de sprijin pentru deplasarea la regionala de la Cluj-Napoca (7-8.000 lei transport, cazare și masă pentru toți) și de sprijin pentru finalizarea/îmbunătățirea robotului lor (3-5.000 lei materiale + expertiză tehnică)”, a explicat profesorul Gabriel Negrea.

Cum poţi ajuta?

Cei care pot să-i sprijine pe aceşti copii, o pot face donând bani Asociaţiei Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”. Pentru orice informaţii suplimentare, vă rugăm luaţi legătura cu cei de la liceul sibian, la Direcţiune.

Asociația „Gheorghe Lazăr Sibiu 2007”
BANCA TRANSILVANIA – Agenția Sibiu
Cont LEI: RO69BTRL03301205K43916XX
Cont EURO: RO72BTRLEURCRT00K4391601
SWIFT BTRLRO22

Ultima oră

Comentariul meu