doi elevi de la lazăr, participanți la olimpiada „științele pământului” de la suceava

La Suceava, în perioada 1 – 4.02.2019, s-a desfășurat etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”, ediția XXIII.

Din județul Sibiu au participat 2 elevi de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu: Drăgan Raquela Vanessa (clasa a XII-a) și Ianc Octavian (clasa a X-a).
După desfășurarea celor 8 probe (teorie și practică) susținute la 4 discipline (fizică, chimie, biologie și geografie) elevul Ianc Octavian, a fost premiat cu Mențiune, obținând locul 15 (din 108 elevi participanți), cu un total de 127,12 puncte (28 puncte – biologie, 40 puncte –chimie, 30,5 puncte – fizică și 28,62 puncte – geografie). Totodată, datorită rezultatului cumulat de la fizică a obținut Medalia de Argint, iar datorită rezultatului final și criteriilor de selecție specifice a fost selectat în lotul lărgit de pregătire pentru participarea la etapa internațională din Coreea de Sud.
Octavian Ianc a făcut parte și din echipa ”Quaternion”, echipă ce a obținut premiul III la concursul ”Zero Robotics High School Tournament” organizat de NASA și M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology).

Ultima oră

Comentariul meu