video protest anulat la mediaş. romgaz-ul nu se mută la bucureşti şi nu face disponibilizări
Sediul Romgaz din Mediaș

Sindicaliştii de la ROMGAZ Mediaş au renunţat să mai iasă azi în stradă. Protestul a fost anulat, după ce conducerea companiei și sindicatul au semnat un acord. Medieșenii au primit asigurări că nu se mută ROMGAZ-ul la București. Conducerea ROMGAZ anunţă că nu trimite angajaţi în şomaj, dar nici nu va putea crea noi locuri de muncă.

Înțelegere scrisă înainte de protest

După ce au anunțat că protestează în stradă, nemulțumiți că se va muta o parte din compania lor, la București, sindicaliștii din Mediaș de la ROMGAZ au primit asigurări în scris că nu se pierd locuri de muncă.  „Aseară la ora 18 am semnat acordul din ataşament că nu se mută nici o structură la Bucureşti”, se arată într-o declaraţie dată de cei de la Sindicatul din ROMGAZ. Această acţiune de protest a fost autorizată şi ar fi trebuit să aibă loc azi, la Mediaş, începând cu ora 09.00.

ROMGAZ-ul nu pleacă din Mediaş

Încă de dinainte de protest, directorul ROMGAZ a încercat să-şi liniştească angajaţii şi într-o intervenţie video, pe pagina de facebook a companiei, a spus foarte clar: „Sediul companiei nu va pleca de la Mediaş”. Potrivit directorului ROMGAZ, nu vor fi disponibilizaţi angajaţi din companie. Potrivit sursei citate, luni, 28 ianuarie 2019 s-a discutat şi cu liderii de sindicat, despre restructurarea ROMGAZ. Directorul ROMGAZ a anunţat cu această ocazie, că există posibilitatea ca investiţiile ROMGAZ să fie afectate de unele acte normative apărute în ultima perioadă. ROMGAZ anunţă că nu va mai putea crea noi locuri de muncă. „Aceste acte normative reduc profitabilitatea companiei, în acelaşi timp nu permit crearea unor altor locuri de muncă, prin neefectuarea investiţiilor”, a explicat directorul ROMGAZ.

 

Ultima oră

Comentariul meu