un escroc din italia s-a dat drept medic în românia - a făcut și operații

Un italian cu opt clase s-a dat drept medic în România și a convins o clinică privată să îl lase să intre în sala de operație. Escrocul italian nu avea studii de specialitate, însă a reușit să păcălească pe toată lumea. În Italia, acesta primise o condamnare de un an și jumătate cu suspendare, pentru o infracțiune asemănătoare.

Potrivit libertatea.ro, bărbatul nu intra niciodată în sala de operații sngur. Asistentele au fost cele care au descoperit că, de fapt, era un chirurg fals. Bărbatul nu știa nici măcar cum trebuie să se spele corect pe mâini și nici să-și pună mănușile în mod corespunzător.

un escroc din italia s-a dat drept medic în românia - a făcut și operații

O sesizare a ajuns și la DSP și la Colegiul Medicilor și a început o anchetă. Pe fir au intrat și procurorii de la Parchetul General.

Italianul are doar opt clase absolvite în țara sa, iar în România pretindea că este un chirurg plastic. În Italia, Matthew Mode (Matteo Politi, pe numele real) a fost condamnat pentru că a furat identitatea unui medic cunoscut și a pretins că este cardiolog. El a susținut chiar că a absolvit prestigioasa Johns Hopkins University School of Medicine din SUA, când în realitate ultima meserie documentată este cea de valet de parcare.

un escroc din italia s-a dat drept medic în românia - a făcut și operații

În România a operat câțiva pacienți la mai multe spitale. Din fericire, niciunul dintre ei nu a murit. Revoltător este faptul că bărbatul a reușit că păcălească un spital, spunând că a luat avizul de la Ministerul Sănătății și că îl va aduce și pe cel de la Colegiul Medicilor, care nu a fost eliberat din cauză că era aglomerat.

Sursa foto: libertatea.ro

Ultima oră

Comentariul meu