video este nefiresc de cald. la bâlea lac temperatura este cu 10 grade peste normal

Turiștii care doresc să se bucure azi de zăpada din masivul Făgăraș, de la Bâlea Lac, au parte de temperaturi de primăvară. În ultimele două zile, la Bâlea Lac, meteorologii au măsurat temperaturi cu aproape zece grade mai mult decât ar fi normal.

Căldură nefiresc de mare în creierii munţilor

Meteorologii de la staţia Bâlea Lac au măsurat duminică, plus 4,5 grade, în timp ce maxima ar fi trebuit să fie minus 5 grade. Deci, ieri la peste 2.000 de metri altitudine în masivul Făgăraş, la Bâlea Lac, temperatura a fost cu zece grade peste normal, însă nu a fost cea mai călduroasă zi din istorie. În 2002, la Bâlea Lac, tot într-o zi de 3 februarie, termometrele au arătat plus 7,1 grade. “Ieri a fost maxima de 5 grade. Normalul pentru perioada asta ar fi în jur de minus 4,6 grade, adică în jur de minus 5 grade. (…) Ieri au fost 4,5 grade. Astăzi, maxima ar trebui să fie de minus cinci grade, dar azi erau 2,7 grade. (…) Maxima pentru 3 februarie a fost de plus 7,1 grad în 2002”, a declarat luni, pentru oradesibiu.ro, meteorologul Cristina Blaga.

Risc mare de avalanşă şi se răceşte

Cine vrea să se bucure de stratul de peste doi metri de zăpadă de la Bâlea Lac, trebuie să ştie că începând de mâine, vremea să răceşte, iar riscul mare de avalanşe se menţine. “Se răceşte începând de azi. (…) Temperaturile sunt în scădere”, a mai spus meteorologul Cristina Blaga.

A fost repornită telecabina

Turiştii pot folosi transportul pe cablu între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, după ce a fost repornită telecabina, potrivit cabanierilor. Turiştii pot ajunge cu maşina doar până la Bâlea Cascadă, de unde Transfăgărăşanul este închis circulaţiei din cauza avalanşelor.

YouTube video

 

Ultima oră

Comentariul meu