video aplauze și flori pentru elevii sibieni, învingători în america, în concursul nasa

Echipa Valak care a reușit performanța să ocupe locul I în una din finalele concursului NASA, din SUA, s-a întors în seara aceasta, acasă. Copiii au fost întâmpinați cu aplauze și flori pe Aeroportul Internațional din Sibiu.

Emoții, aplauze și flori pentru liceenii de excepție

Cei opt elevi de clasa a XII-a, care studiazã la specializarea Matematicã Informaticã din colegiile naționale „Octavian Goga” şi „Gheorghe Lazãr” din municipiul Sibiu, au câştigat competiţia secundarã numitã Virtual Finals a concursului internaţional Zero Robotics, organizat de cãtre NASA şi Universitatea MIT din SUA. Acești opt copii fantastici care au reușit să ofere un exemplu de succes al unei echipe formate din elevi din două licee concurente, au fost primiți acasă, cu flori, aplauze și multe emoții. video aplauze și flori pentru elevii sibieni, învingători în america, în concursul nasa

Au plecat să câștige

Cei opt liceeni au reprezentat Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu pentru prima dată în concursul Zero Robotics, potrivit directorului colegiului, Laura Dumitru. Unul dintre liceeni învaţă la Colegiul Naţional „Octavian Goga” şi împreună cu ceilalţi, au format împreună echipa Valak, pentru că mai exista o echipă (Quaternion) de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, iar regulamentul concursului nu permitea existenţa a două echipe care să reprezinte acelaşi liceu. Înainte să plece în America, unul din copiii din echipa Valak spunea în conferința de presă, că ei merg în SUA ca să câștige. Ei bine, visul lor s-a împlinit.

Elevii de la Lazăr au reușit locul 3

Elevii care au reprezentat Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, cei din echipa Quaternion au reuşit să ocupe locul al treilea, în ISS Finals, marea finală a concursului Zero Robotics. Cei de la „Lazăr” au făcut parte dintr-o alianţă, care a luat locul al treilea,între 14 alianţe care au concurat. ISS Finals înseamnă „programe trimise efectiv roboţilor de pe ISS – Staţia Spaţială Internaţională”, potrivit profesorilor de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Aceștia s-au întors deja acasă, fiind primiți și ei cu aplauze pe Aeroportul Internațional Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu