liceenii sibieni, învingători în america, se întorc azi acasă

Echipa Valak care a reușit performanța să ocupe locul I în una din finalele concursului NASA, din SUA, se întoarce azi, acasă, la ora 18.00. Opt elevi de clasa a XII-a, care studiazã la specializarea Matematicã Informaticã din colegiile naþionale „Octavian Goga” şi „Gheorghe Lazãr” din municipiul Sibiu, au câştigat competiţia secundarã numitã Virtual Finals a concursului internaţional Zero Robotics, organizat de cãtre NASA şi Universitatea MIT din SUA. Colegii lor de la „Lazăr”, care au luat locul 3, în concurs, au venit deja acasă.

Se întorc acasă câștigătorii

Cei opt liceeni sibieni au reprezentat Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu pentru prima dată în concursul Zero Robotics, potrivit directorului colegiului, Laura Dumitru. Unul dintre liceeni învaţă la Colegiul Naţional „Octavian Goga” şi, împreună cu ceilalţi, au format împreună echipa Valak, pentru că mai exista o echipă (Quaternion) de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, iar regulamentul concursului nu permitea existenţa a două echipe care să reprezinte acelaşi liceu. „Noi nu am mai avut până acum elevi înscrişi în această competiţie. Este pentru prima dată. Cu atât mai mult este meritoriu rezultatul, având în vedere că participă pentru prima dată. Dar aş vrea să remarc atitudinea absolut deosebită a elevilor din Colegiul Gheorghe Lazăr şi sprijinul domnului director Gabriel Negrea”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directoarea Colegiului Naţional „Octavian Goga”, Laura Dumitru.liceenii sibieni, învingători în america, se întorc azi acasă

Elevii de la Lazăr au reușit locul 3

Elevii care au reprezentat Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, cei din echipa Quaternion au reuşit să ocupe locul al treilea, în ISS Finals, marea finală a concursului Zero Robotics. Cei de la „Lazăr” au făcut parte dintr-o alianţă, care a luat locul al treilea,între 14 alianţe care au concurat. ISS Finals înseamnă „programe trimise efectiv roboţilor de pe ISS – Staţia Spaţială Internaţională”, potrivit profesorilor de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Aceștia s-au întors deja acasă, fiind primiți cu aplauze pe Aeroportul Internațional Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu