sondaj - psd-ul a scăzut sub 20 de procente. iohannis favorit la prezidențiale
FOTO arhivă

IMAS a realizat un sondaj de opinie la solicitarea Europa FM prin care s-a dorit să se afle care sunt preferințele românilor în cazul în care ar avea loc duminică alegeri prezidențiale, europarlamentare și parlamentare.

Dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlament, 17,4 % dintre români ar vota cu Partidul Social Democrat. Pe locul doi, la aproximativ 2 procente se află Partidul Național Liberal.
Pentru Europarlamentare, în topul preferințelor electoratului rămâne Partidul Social Democrat cu 17.4%, însă într-o cădere care îl apropie extrem de mult de Partidul Național Liberal – cotat cu 15.2%.
PSD conduce și topul preferințelor pentru alegerile europarlamentare. Cât despre viitorul președinte, actualul șef al statului – Klaus Iohannis ar obține 34,9% din voturi – arată sondajul IMAS realizat la comanda Europa FM, în perioada 11 – 30 ianuarie.
Dacă europarlamentarele ar avea loc duminică, primele două locuri ar fi ocupate tot de PSD – 17.4% și PNL – 16,5%, iar pe locul trei ar urca USR – cu 9,3% din intențiile de vot. ALDE coboară pe 4 – cu 9,1 procente.sondaj - psd-ul a scăzut sub 20 de procente. iohannis favorit la prezidențiale
Dacă în loc de luna noiembrie, alegerile prezidențiale ar avea loc duminică – Klaus Iohannis ar rămâne favorit cu 34,4% din intențiile de vot, în cădere cu 0.5% fata de sondajul IMAS din decembrie.sondaj - psd-ul a scăzut sub 20 de procente. iohannis favorit la prezidențiale
Călin Popescu Tăriceanu l-ar depăși de aproape trei ori pe Liviu Dragnea cu 15.4%, față de 6 la suta, pe locul 3 s-ar situa Victor Ponta – 13.2% și pe locul 4 Dacian Cioloș, cu 10.9%. Procentul celor nehotărâți sau celor care nu răspund este de 8.2%.sondaj - psd-ul a scăzut sub 20 de procente. iohannis favorit la prezidențialeInterviurile au fost realizate prin telefon, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).
Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei. Respondenții au fost selectaţi aleator de către calculator, prin generarea automată de numere de telefon. Pentru acest studiu au fost intervievate 1011 persoane cu vârste de 18 ani și peste; Perioada de realizare a interviurilor: 11 – 30 ianuarie 2019. Eroarea de eşantionare este de +/- 3.1%.

Ultima oră

Comentariul meu