carmangeria din sibiu în care toate produsele sunt fără pic de conservant - îți lasă gura apă!

Trend-ul este către mâncare cât mai sănătoasă și cu cât mai puțini conservanți sau deloc, dacă este posibil. Asta în ciuda faptului că în marile magazine se găsesc produse din carne procesate, pline de apă și sare. Dar, cine știe unde să caute calitate, găsește. Cine își dorește și nu a găsit încă, îi spunem noi- la ”Afumături Tradiționale Gura Râului”. Este un mic magazinaș pe strada 9 mai nr. 53. Aici se găsesc produse din porc 100% naturale, fără urmă de conservanți sau E-uri. Cât despre gust, explicațiile nu își mai au sensul…

Afacere de familie
Afacerea cu produse din carne a familiei Lepindea din Gura Râului a început în urmă cu patru ani. ”Tatăl meu lucra în domeniu și el a venit cu ideea să deschidem ceva al nostru. Am făcut și eu cursuri de carmangerie, am învățat ce și cum trebuie făcut și am început afacerea. Ne ocupăm de ea doar noi, cei din familie”, spune Vasile Lepindea.carmangeria din sibiu în care toate produsele sunt fără pic de conservant - îți lasă gura apă!

 

Începutul nu a fost tocmai ușor, și asta pentru că e greu să intri pe o piață saturată, unde concurența are deja un nume. ”A fost destul de greu la început, mai ales că noi nu folosim conservanți și atunci culoarea cărnii este deosebită de cea din alte magazine. Acolo e mai roșiatică, iar lumea prima dată asta vede- culoarea. Dar, în primii doi ani am vândut la Piața Transilvania și lumea a început să ne cunoască. De doi ani am deschis și magazinul și așa lucrurile au început să se miște. Acum avem clienți fideli. De sărbători au venit chiar și din București și Constanța pentru a lua produse de la noi”, spune Vasile Lepindea.

carmangeria din sibiu în care toate produsele sunt fără pic de conservant - îți lasă gura apă!

Produse din porc, 100% naturale
Familia Lepindea comercializează doar produse din porc. Carnea o procură de la o fermă de porci din Mediaș. Săptămânal sacrifică 2- 3 animale. ”Avem orice produs ce se poate obține dintr-un porc: pastramă, jambon, cârnați groși, cârnați subțiri, burtă afumată, pecie, burtă fiartă cu usturoi, mușchi file…toate sunt afumate natural. Se dau cu sare naturală, iar fumul este de fag. Afumătoarea o avem acasă, la fel ca și carmangeria”, spune Vasile Lepindea.

carmangeria din sibiu în care toate produsele sunt fără pic de conservant - îți lasă gura apă!

În produsele lor, cei din Gura Râului nu pun niciun fel de conservant. Totul este absolut 100% natural. ”În afară de sare și fum care sunt ambele naturale, nu punem absolut nimic. Pentru că sunt bine afumate au și termen de garanție bun. Dar se vede diferența între produsele noastre și cele cu conservanți. Culoarea diferă și în primul rând gustul. În plus, noi nu facem crenvuști sau salam, pentru că fiind produse procesate este necesar să se pună ceva conservanți în ele și amelioratori. Acum încercăm totuși o rețetă de salam, să vedem dacă reușim să facem ceva natural”, spune Vasile.

carmangeria din sibiu în care toate produsele sunt fără pic de conservant - îți lasă gura apă!

Așadar, pe o piață în care abundă produse care arată frumos dar sunt nesănătoase, la Sibiu există o variantă- ”Afumături Tradiționale Gura Râului”. carmangeria din sibiu în care toate produsele sunt fără pic de conservant - îți lasă gura apă!Produsele arată bine, miros extraordinar și au un gust divin. În plus, sunt naturale, fără niciun dubiu. Așa că treceți pe la magazinul lor de pe strada 9 mai nr. 53 (lângă Segani) și vă veți convinge. E deschis de marți până vineri de la 10 la 17:50 și sâmbăta de la 8 la 13.

carmangeria din sibiu în care toate produsele sunt fără pic de conservant - îți lasă gura apă!

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Am cumparat!! Si din cauza ca nu ruleaza carnea zilnic erau lipite si gust vechi! Nu recomand!!!

  2. initiativa cu adevarat extraordinara / firma si magazinul trebuiesc sustinute cu toate puterile locale si nationale ca sa nu spunem internationale / speram ca in curand sa poata extinde activitatile si in alte zone ale orasului si judetului iar peste cativa ani sa reprezinte cu mandrie Romania la concursuri internationale similare / mult succes din toata inima unui bastinas plecat in locuri straine /