video primarul astrid fodor, către guvern: sunt banii sibienilor

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a transmis aseară, un mesaj clar guvernanților, cerându-le să aloce bani suficienţi orașului, pentru că este vorba despre banii sibienilor. Astrid Fodor acuză Ministerul de Finanţe de „lipsă totală de transparenţă, bătaie de joc, ironie şi miştocăreală”, după întâlnirea edililor cu ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Fodor critică ANAF-ul

„Impozitul pe venit de la marii contribuabili, se colectează la nivelul Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili la Bucureşti. Noi nu avem controlul acestor cifre. Cerem constant, de câţiva ani de zile, de când s-a înfiinţat acel model de plată, să ni se comunice cât s-a colectat de la marii contribuabili. Niciodată nu am primit o cifră. (…) Să vă dau un exemplu. Primesc în data de 10 ianuarie un răspuns după multe, multe insistenţe la această direcţie şi ce mi se comunică? Impozitul colectat la data de 30 iunie 2018. Păi suntem în 10 ianuarie şi mi se comunică cât s-a colectat în 30 iunie 2018, când noi ca primărie, toate primăriile suntem obligaţi să publicăm pe site-ul nostru toate prostiile, toate lucrurile care nu interesează cetăţeanul. Dar de ce ANAF-ul nu are obligaţia să publice aceste cifre lunar, pe site-ul lui: cât s-a încasat impozit pe venit de la toate unităţile teritorial admnistrative. O lipsă totală de transparenţă la nivelul Ministerului Finanţelor. Şi bătaie de joc, ironie, miştocăreală, deci tot ce nu are loc în administraţia locală”, a declarat primarul Astrid Fodor, miercuri seara, într-o intervenţie la Realitatea TV, în emisiunea lui Rareș Bogdan, Jocuri de Putere.

Banii sibienilor

Pentru ca toată lumea să înțeleagă despre ce bani a discutat primarul Sibiului cu cei de la Finanțe, Astrid Fodor a explicat: „Banii se produc în municipiile, oraşele, comunele noastre, fiecare la rândul lui produce aceşti bani. (…) Dacă vorbim pe impozitul pe venit, este impozitul pe venitul celor care lucrează în Sibiu. Sunt banii sibienilor despre care vorbim”, a spus Astrid Fodor.

Fodor îi acuză pe Teodorovici și Vâlcov

Potrivit primarului Sibiului, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, ar fi avut „o ieşire cu totul deplasată” faţă de edilul Astrid Fodor, când s-a referit la summit-ul UE ce va avea loc în mai la Sibiu. „Eu nu aş fi vrut să aduc în discuţie, dar deja domnul primar Falcă v-a redat nişte aspecte, umilitoare. Începând de la cadrul în care s-au desfăşurat, o sală mult prea mare, aşa ca să ne simţim prost, deci cadrul în care s-au desfăşurat, atitudinea domnului consilier Vâlcov ca un fel de închizitor, care după ce fiecare îşi termina expunerea, îl întreba aşa, cu degetul întins, ce spuneţi, faceţi propuneri clare ce doriţi, Şi apoi ieşirea domnului ministru Teodorovici faţă de mine, legat de summit-ul care se va organiza la Sibiu, era cu totul deplasată, nu avea nicio legătură cu subiectul în discuţie”, a mai menţionat Astrid Fodor.

Fodor: Sper că se va rezolva, deși nu știu de ce sunt optimistă

Primarul Astrid Fodor s-a declarat optimistă şi consideră că se va rezolva problema finanţării primăriilor. „Eu sper că se va rezolva, deşi eu nu ştiu de ce sunt optimistă, că am văzut că una se discută şi alta se face”, a explicat Astrid Fodor. Luni, Asociaţia Municipiilor din România (AMR) i-a cerut premierului Viorica Dăncilă, ca să se întâlnească pentru a discuta bugetul şi cotele de impozit pe venit. Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Robert Negoiţă, a declarat marţi, la finalul reuniunii AMR, că membrii organizaţiei au hotărât să solicite Ministerului Finanţelor ca minimum o treime din bugetul naţional să revină administraţiei publice locale.

https://youtu.be/B80Pt-mPMLY

 

 

Ultima oră

Comentariul meu