Majoritatea vânzătorilor de ponturi de pe Facebook sunt pur și simplu escroci. Nu putem da un procent exact, pentru că nu se poate măsura, însă cert este că acest tip de escrocherie a fost expusă deja în presa românească de câțiva ani buni. Recomandarea noastră nu este altceva decât o reamintire a acestui aspect. Vă vom prezenta câteva argumente solide care să vă ajute să evitați astfel de situații neplăcute în care nici poliția nu prea poate face mare lucru pentru a vă ajuta.
Pentru a te feri de aceste practici trebuie în primul rând să știi că toate acele „dovezi” prezentate pe internet pot fi falsificate. Capturile de ecran se truchează cu funcția „Inspect element” a navigatorului, pozele se truchează cu Photoshop, filmulețele cu diverse soft-uri și așa mai departe. Teancurile acelea de bani nu le aparțin celor care le arată, ci sunt bani împrumutați sau proveniți din amanet. Postările de pe Facebook sunt manipulate în numeroase moduri, fie sunt postate zeci de ponturi și apoi sunt șterse cele pierzătoare, lăsând impresia că rezultatele pe grup sunt bune, fie sunt editate, iar despre istoricele de pe site-uri nici nu mai vorbim. Practic, numai din acest motiv ar trebui să te gândești că nu are sens să plătești pentru ponturi.
Un alt lucru esențial este faptul că meciurile cu adevărat aranjate nu ajung să fie vândute la necunoscuți pe Facebook. Aici, cu siguranță, unii dintre voi vor zice: „Păi eu am pariat odată pe un meci aranjat și am câștigat”. Totuși, trebuie să vă dați seama că din sute și mii de încercări, se mai nimeresc și ponturi câștigătoare. De fapt, acestea sunt excepții. Trucarea de meciuri poate implica încarcerarea, amendarea și chiar alte probleme de natură mai gravă. Mafia pariurilor poate amenința familiile unor oameni implicați în sport, lucru care face ca aceste jocuri să rămână de regulă extrem de confidențiale, cel puțin până la finalizarea jocului corupt. Cei care pretind că sunt rude cu persoane implicate și vând ponturi pe Facebook sunt efectiv escroci de cea mai joasă speță. Nu le credeți motivațiile, pentru că unii au anumite idei pregătit care pot suna bine, mai ales dacă nu v-ați lovit niciodată de astfel de probleme.
De ce să plătești când există atât de multe resurse de analizare ale partidelor și chiar ponturi gratuite? Chiar dacă nu ai timp suficient să analizezi meciuri, dar îți place să pariezi, concentrează-te către resursele care îți prezintă rapid foarte multe date importante. În plus, pierzi maxim două minute să răsfoiești o avancronică cu scopul de a extrage informații cheie despre un anume eveniment sportiv. De exemplu, pe site-ul comunității pariorilor din România găsești ponturi updatate în fiecare zi, lucru care îți face munca mai ușoară. Este important să alegi tu ponturile și să nu le copiezi orbește, pentru că altfel nu vei putea progresa niciodată. Încă un sfat pentru cei care nu au timp este să încerce să analizeze meciurile în avans, spre exemplu seara, după orele 22, să analizeze meciurile de a doua zi și să le parieze sau în week-end, să analizeze meciuri pentru mai multe zile și să nu mai lase asta pe ultima clipă.
Nu vrem să dăm impresia că avem ceva cu cei care încearcă cu adevărat să facă un ban de pe urma acestui fenomen, așa că vom puncta un aspect cel puțin interesant: Noi, românii, avem o problemă de mentalitate: unora dintre noi, ni se pare greșit să plătim pentru anumite servicii. Ca să folosesc un exemplu concludent, voi folosi domeniul imobiliar. De câte ori nu ați auzit vorbe în genul „Nu vreau să aud de imobiliare, lăsați-mă în pace, voi ăștia care luați bani degeaba de la lume”? Problema este că românul încă nu s-a acomodat cu faptul că munca de intermediere sau de consultanță este o necesitate pentru progresul unei națiuni. Acum nu ne legăm de calitatea unor agenți imobiliari sau a unor vânzători de ponturi VIP de pe Facebook, care pot fi de joasă factură, ci de conceptul în sine, de a plăti pentru anumite servicii.
Cu toate acestea, vă sfătuim să nu scoateți nici un ban din buzunar pentru a plăti pentru ponturi pe Facebook. Există chiar și escroci care oferă „ponturi sigure” fără plata în avans, însă și dacă apelați la astfel de metode tot veți ieși în pierdere, pentru că e vorba efectiv de noroc, dacă se nimerește pronosticul veți plăti, iar ulterior veți pierde tot. Dacă nu vreți să deveniți victime, cel mai bine este să ignorați complet această lume a ponturilor plătite și să vă concentrați pe educarea și specializarea voastră în cadrul acestui fenomen atractiv. În zilele noastre, există atâtea site-uri cu analize și predicții gratuite pe internet, încât efective nu are sens să scoateți bani din buzunar cu speranța de a da lovitura peste noapte, pentru că veți avea de suferit. Spor la treabă!