Eveniment muzical inedit la biserica reformată de pe Mitropoliei

Sfârșit de săptămână inedit la Sibiu. Sâmbătă, 2 februarie, în biserica reformată de pe strada Mitropoliei, va avea loc un eveniment muzical inedit. Același eveniment va avea loc și la Mediaș, în 3 februarie, în biserica evanghelică Sf. Margareta, începând cu ora 18.00.

În 2 februarie se celebrează una dintre sărbătorile Maicii Domnului, Curăţirea Sfintei Marii (Întâmpinarea Domnului), ocazie cu care Corul de femei din cadrul Corului Bach va prezenta o lucrare a compozitorului Michael Haydn, cel supranumit „Haydn din Transilvania”. Corul va interpreta această muzică vioaie şi uşor accesibilă acompaniat de un ansamblu instrumental, şi solistele Melinda Samson si Elisa Gunesch.

Eveniment muzical inedit la biserica reformată de pe Mitropoliei

Lucrarea va fi precedată de un concert de orgă al lui Joseph Haydn, fratele mai mare şi mai celebru, în interpretarea directorului muzical al Bisericii evanghelice din România, Jürg Leutert.
În deschiderea concertului, mezzosoprana Elisa Gunesch va interpreta o Arie pentru Vecernia la Curăţirea Sfintei Marii a compozitorului transilvănean Johann Sartorius cel Tânăr.

Intrarea este liberă.

Ultima oră

Comentariul meu