vizitele sunt interzise la pediatrie şi spitalul tbc; copiii nu mai au voie la judeţean

Conducerile a două spitale din Sibiu au decis deja să interzică deja vizitele la pacienţii internaţi, pentru a-i proteja în condiţiile în care a fost declanşată epidemia de gripă în ţară. De azi nu mai este voie să se facă vizite la Spitalul de Pneumofiziologie, cunoscut popular ca TBC şi la Spitalul Clinic de Pediatrie. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu de azi nu mai au voie să intre copiii în vizită pe nicio secţie.

Gata cu vizitele la TBC. Aparţinătorii nu prea înţeleg

„Şi pânã acum am avut o perioadã limitatã dupã-amiaza, numai câte o persoanã şi cu echipament. Iar acum restricţia va fi mult mai severã. În momentul acesta şi vizitatorii, aparţinãtorii trebuie sã înţeleagã cã în momentul acesta nu e de plimbat prin spital, mai ales când e epidemie de gripã şi sunt atâtea viroze. Dar din pãcate nu prea înţeleg şi ne confruntãm cu chestiunea aceasta. Trebuie sã fim puţin mai vigilenţi. Pânã acum, o singurã persoanã avea voie 15 minute, acum nu o sã mai fie nici mãcar asta”, a declarat directorul Spitalului de Pneumofiziologie, Cristian Roman.

La Pediatrie au voie doar adulţii internaţi cu copiii

Şi în Spitalul Clinic de Pediatrie sunt interzise vizitele aparţinãtorilor. Aici au voie doar aparţinãtorii sãnãtoşi, care sunt internaţi cu copiii aflaţi în tratament. „Vizitatorii nu au voie pe secţie. Majoritatea au un aparţinãtor internat”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie, dr. Ioana Mãtãcuţã. Aceasta a explicat că adulţii care supraveghează copiii internaţi trebuie să fie sănătoşi şi să poarte echipament de protecţie. „Spitalul de Pediatrie a luat mãsuri in contextul epidemiei de gripã, astfel: pe lângã precauţiile standard, este asigurat echipamentul de protecţie pentru personal şi aparţinãtori-mãşti, halate de unicã folosinţã, botoşei de unicã folosinţa şi mãnuşi; restricţionarea accesului vizitatorilor în spital şi triajul aparţinãtorilor internaţi cu privire la starea de sãnãtate, triajul personalului şi pacienţilor care ar putea dezvolta semne specifice gripei. Spitalul are asigurat un stoc de Tamiflu şi are in vedere refacerea vaccinãrii pentru personal”, a declarat dr. Ioana Mãtãcuţã.

La Spitalul Judeţean, copiii nu mai au voie în vizită deloc

În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţã din Sibiu nu mai este permis începând de miercuri, accesul copiilor. Vizitatorii adulþi mai au voie doar o singurã orã pe zi, în toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţã din Sibiu şi numai cu echipament de protecţie, cum este masca. „O sã restricţionãm accesul peste tot, în toate secţiile, o orã, un aparţinãtor sãnãtos, fãrã copii”, a anunţat azi, directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţã, Cornel Benchea.

Ultima oră

Comentariul meu