un tânăr de 19 ani în stare gravă din cauza gripei, iar elevii premiați de nasa s-au întors acasă - știrile zilei de miercuri

După ce marți s-a anunțat că un sibian a decedat din cauza gripei, miercuri a venit vestea că un tânăr de 19 ani este și el internat în stare gravă la Terapie Intensivă din cauza aceluiași virus. Vești mult mai bune însă au venit pe Aeroportul din Sibiu, o dată ce au aterizat elevii sibieni premiați de NASA. Iată cele mai importante știri ale zilei de miercuri:

1- Tânăr de 19 ani, bolnav de gripă, în stare gravă la Terapie Intensivă

Un tânăr de 19 ani din Sibiu, bolnav de gripă, se află în stare gravă în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Băiatul nu mai poate respira singur și este ventilat mecanic.

2- Hexi Pharma, obligată să plătească 1,4 milioane de lei către Spitalul de Urgență Sibiu

Tribunalul Bucureşti a dispus, miercuri, ca Hexi Pharma să plătească un prejudiciu de 1,4 milioane de lei către Spitalul Județean de Urgență Sibiu, reprezentând contravaloarea produselor biocide neconforme achiziţionate. Conform deciziei instanţei, compania a fost obligată să plătească 89 milioane lei către 128 de spitale, constituite părţi civile în dosar.

3- De ce nu are Tursib-ul stație în Cartierul Arhitecților o spune pe șleau primarul Cisnădiei

Cea mai nouă cerere a Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților a generat reacții virulente din partea primarului Cisnădiei, Gheorghe Huja. Deranjat de faptul că Asociația cere lucruri pe care el le-a discutat deja cu primarii Sibiului și Șelimbărului, a explodat la adresa celei care conduce municipiul și care spune el, ”nu face altceva decât campanie electorală”. Este vorba despre Astrid Fodor, primarul Sibiului.

4-Elevii premiaţi de NASA, primiţi acasă ca nişte vedete

Cei nouă elevi sibieni din echipa Quaternion de la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” s-au întors acasă, din SUA. Avionul în care se aflau copiii şi profesorii a aterizat la ora 18.05, pe Aeroportul Internaţional din Sibiu. Copiii au reuşit să se claseze pe locul 3 din 14 posibile, în timp ce colegii lor din echipa Valak, care a reprezentat Colegiul Naţional “Octavian Goga” au câştigat competiţia secundară a concursului Zero Robotics, al NASA.

5- Zeci de elevi și preșcolari trimiși acasă din cauza virozelor în judeţul Sibiu

Un număr de 80 de copii de la o grădiniță și două școli din județ, una din municipiul Sibiu, cealaltă din municipiul Mediaș au fost trimiși acasă din cauza virozelor respiratorii. Copiii au intrat mai repede în vacanţă, cu trei zile. Inspectoratul Școlar Județean spune că nicio școală nu este închisă, încă două clase de elevi și o gripă de grădiniță nu mai fac cursuri începând de azi, din cauza măsurilor luate odată cu epidemia de gripă.

6- Aparatură nouă pentru pacienţii în stare gravă din Spitalul Județean Sibiu

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a anunțat azi că a cumpărat trei aparate noi pentru secțiile de Terapie Intensivă și Cardiologie II. Astfel, pacienții beneficiază de două ventilatoare ATI și un ecograf multidiciplinar.

 

Ultima oră

Comentariul meu