ionuț georgescu, după primele luni la csu sibiu - „oamenii de aici știu să se bucure de viață. publicul trăiește pentru echipă”
FOTO Facebook

Ionuț Georgescu, team managerul al BC CSU Sibiu, e de aproape jumătate de an în Ardeal. S-a mutat aici fiindcă, la București, îi lipsea un lucru extrem de important: publicul care trăiește pentru echipă. Acum, după șase luni de zile, spune că e fericit, fiindcă petrece timp calitativ cu familia și, totodată, se bucură de momente importante alături de echipa de baschet.

„La Sibiu, oamenii știu să se bucure de viață”
Trecerea de la aglomerata Capitală și oamenii mereu în alertă a fost simplă, spune Ionuț. Este fericit fiindcă fetiței și soției lui le place aici, iar el poate îmbina cu ușurință utilul cu plăcutul. Ba mai mult, este mândru pentru alegerea făcută fiindcă la Sibiu găsește liniștea de care avea nevoie.
„Sunt foarte multe lucruri diferite aici, în sens pozitiv. Mă refer, îndeosebi, la seriozitatea oamenilor, la faptul că toți au timp și să povestească. Dacă în București eram pe repede înainte, aici parcă am timp să respir. Am timp de familie, de mine. Și așa concep eu normalitatea. Oamenii, la Sibiu, știu să se bucure de viață. În contrast cu Ardealul, la Capitală aveam sentimentul că zilele treceau pe lângă mine. Aici reușesc să mă ocup și de familie, și de baschet”, povestește Ionuț, despre mutarea la Sibiu.
Cu experiență foarte vastă în lumea baschetului, acumulată în cei 15 ani, team managerul aduce un plus de valoare echipei. „Baschetul este o parte foarte importantă a vieții mele, un mod de viață. Procesul meu de acomodare a fost grăbit, mai ales, de faptul că suporterii răsplătesc echipa cu o dragoste nemărginită, eu fiind un om care se încarcă din reacții”, spune Ionuț Georgescu.

ionuț georgescu, după primele luni la csu sibiu - „oamenii de aici știu să se bucure de viață. publicul trăiește pentru echipă”
FOTO Facebook/ Ionuț Georgescu, alături de familia sa

CSU Sibiu, o echipă iubită
Echipa de baschet a Sibiului este una extrem de iubită de fani, iar tocmai acesta a fost impulsul de care a avut nevoie Ionuț. Spune că a lăsat Capitala pentru că îi lipsea o sală și sentimentul de a avea alături un public care gravitează în jurul echipei. „Nu am simțit asta la București, când eram la Steaua, fiind în Capitală și neavând o sală propice performanței. De altfel, și concepția unor oameni era cu totul alta despre sport… Cu toate eforturile făcute acolo simțeam că nu aveam ecou”, povestește Ionuț.
În același timp, team manager-ul își amintește că, la vremea aia, se uita întotdeauna cu mare drag la echipa Sibiului și la fanii care erau mereu lângă, astfel că, atunci când a ajuns aici, s-a bucurat mult. „Am găsit echipa ca pe resursă de care clubul se poate folosi pentru a crește și am considerat-o ca fiind o chestie extrem de importantă pentru a dezvolta sportul ca și business. Eu mă orientez pe o direcție importantă, și anume: Business-ul trebuie să scoată sportul după el și nu invers. Oamenii care iubesc echipa ajung ambasadori ai echipei… iar asta a fost o provocare deosebită, pentru că orașul ăsta arată cu ardoare că vrea performanță de ani buni. M-am gândit că, prin experiența de care dispun, aș putea face echipă cu oamenii de aici. Asta am simțit, că putem scrie istorie”, a adăugat Ionuț.

ionuț georgescu, după primele luni la csu sibiu - „oamenii de aici știu să se bucure de viață. publicul trăiește pentru echipă”
FOTO Facebook

Strategii pentru performanțele echipei
Ionuț Georgescu este deja parte din echipă și a arătat-o în acest sezon. Crede, în primul rând, că datoria sportului este aceea de a fi un pilon în educație, sănătate, social și entertainment. Sportul poate livra multe emoții unice, iar pe această direcție a încercat el să dezvolte relații cu oamenii care iubesc echipa și, totodată, cu cei care nu au intrat încă în contact cu ea. „Ne dorim să devenim un produs de consum 24/7. Sunt lucruri mici, dar care cotează, care fac jucătorii mai vizibili, mai atenți și mai puternici. Noi vrem să fim zi de în viețile fanilor, de aceea suntem în contact cu ei pe rețelele de socializare, în acțiuni caritabile, în școli. Sunt foarte multe planuri de strategie de viitor, dar trebuie să le luăm în ordine, să fim coerenți. Probabil că ideea cu Făt- Frumos care crește într-un an cât alții în 10 nu se aplică aici, fiindcă alea sunt doar basme. De cele mai multe ori îți ia timp până să ajungi la rezultatul dorit. Tocmai de aceea ar trebui să ne concetrăm pe ce înseamnă lucruri durabile în timp, care pot fi exploatate ca și potențial”, spune Ionuț Georgescu.

ionuț georgescu, după primele luni la csu sibiu - „oamenii de aici știu să se bucure de viață. publicul trăiește pentru echipă”

O legătură strânsă cu jucătorii
Ionuț Georgescu, team manager al CSU Sibiu și-a început activitatea în lumea baschetului de la vârsta de 15 ani. Spune despre el că este un „manager al oamenilor” și că are o relație extraordinară cu jucătorii de la Sibiu, iar asta îl bucură mult. „Lucrez cu jucători care sunt cel puțin la fel de buni ca și oameni, pe cât sunt baschetbaliști. Acesta a fost un focus al meu, de la 21 de ani, de când am căpătat o funcție executivă într-un club de baschet, să găsesc oameni buni, de calitate, fiindcă cu latura umană poți face lucruri bune. Dacă fondul este unul de calitate și omul care îmbracă tricoul este și împărtășește astfel valorile clubului și ale oamenilor care lucrează pentru organizație, iar atunci poți să scoți maximum, 110% dintr-un jucător. Aici, la Sibiu, am cunoscut jucători foarte buni, pe unii îi știam deja. Cei mai tineri dintre ai au o educație deosebită. Relația cu toți băieții este extraordinară”, povestește Ionuț.
Ionuț mai spune că avantajul echipei este acela că a reușit să se autodepășească și, cu toate astea, încă mai există spațiu pentru progres. „La început, când aduci oameni noi, putem vorbi doar de un grup. Dar apoi se formează un nucleu, astfel că noi azi suntem o echipă”, a încheiat Ionuț.

Ultima oră

Comentariul meu