de ce nu are tursib-ul stație în cartierul arhitecților o spune pe șleau primarul cisnădiei

Cea mai nouă cerere a Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților a generat reacții virulente din partea primarului Cisnădiei, Gheorghe Huja. Deranjat de faptul că Asociația cere lucruri pe care el le-a discutat deja cu primarii Sibiului și Șelimbărului, a explodat la adresa celei care conduce municipiul și care spune el, ”nu face altceva decât campanie electorală”. Este vorba despre Astrid Fodor, primarul Sibiului.

”Este o tâmpită!”
Una din principalele probleme ale celor care locuiesc în Cartierul Arhitecților este lipsa transportului în comun. Gheorghe Huja aruncă vina pe primarul Sibiului, Astrid Fodor, care spune el, ”nu gândește deloc”. ”Eu solicit de doi ani să mute stația Tursib de la Cireșica mai încolo, către Cartierul Arhitecților. Și ea nu vrea. Păi e o tâmpită, de aia nu vrea! Nu știe decât să facă campanie electorală. Dar nu se gândește că oamenii aia chiar dacă stau pe pământul Cisnădiei, ei merg la serviciu în Sibiu, acolo își duc copiii la grădinițe și școli și acolo plătesc impozite. Eu am cumpărat stațiile de autobuz, am dat o grămadă de bani și ea nu vrea să mute o stație mai încolo”, a răbufnit Gheorghe Huja.

Mai mult, primarul din Cisnădie spune că Astrid Fodor a venit cu o propunere de nepus în practică. ”Auziți ce răspuns îmi dă- să cumpăr eu teren la intrarea în Sibiu, să fac acolo o parcare unde să își lase cei din Cartierul Arhitecților mașinile. Păi cum să dai așa un răspuns, cum să nu te gândești că ăia de fapt sunt oamenii tăi și să faci ceva pentru ei? Păi numai un om tâmpit poate gândi așa”, a continuat primarul.

Și acuzele continuă ”Asta este o femeie care nu știe pe ce lume trăiește. Păi se duce ea la greva cu primarii cu Firea și mai știu eu cu cine, când ea declară că a avut excedent de 70 de milioane de lei? Păi ce primar ești tu dacă nu cheltui banii, nu îi investești? Și te duci după aia să ceri bani mai mulți?”, este replica lui Gheorghe Huja.

”O echipă de la USR vrea publicitate”
Cât despre cererile Asociației pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților, (pe care le puteți citi aici) Gheorghe Huja spune că este vorba doar de publicitate. ”Ce cereri? Ce cereri tot vor? Eu am făcut propunerile pentru investițiile de anula cesta acolo, ce mai vor? Acolo este vorba despre un grup de la USR care nu vrea altceva decât publicitate. Eu țin legătura cu președinții asociaților de locatari care nu mi-au transmis așa ceva. Dacă era, îmi spuneau. Nu vine grupul ăsta de USR-iști care vrea publicitate și campanie să facă ce…?”, spune Gheorghe Huja. În plus, primarul spune că săptămâna trecută a avut o discuție cu primarii Sibiului și Șelimbărului și cu președintele Consiliului Județean și s-au luat niște decizii ”Am vorbit și despre drumul de legătura pe la Dedeman, și despre a treia bandă pe drumul județean care intră în Sibiu…ei vin acum să ceară lucruri pe care deja eu le-am discutat”, spune primarul.

”Construim școală, grădiniță, capele”
Cât despre spațiile verzi și grădinițele cerute de cei din Cartierul Arhitecților, există și aici rezolvări, în opinia primarului din Cisnădie. ”Sunt niște dezvoltatori care ne vor ceda un hectar pe care se va construi o școală, o grădiniță, un punct de lucru…Mitropolitul a venit la mine să vedem dacă se poate construi o capelă, două. Iar cu spațiile verzi – eu nu mai dau autorizații care să nu respecte legea- adică locuri de parcare, spații verzi și locuri de joacă. Nu mai merge așa, nu se mai dau autorizațiile așa, oricum”, spune Gheorghe Huja.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. 1. Adică pana acum ați autorizat fără respectul legii ? Autodenunț inteligent ?
    2. Soluția rațională ( cam târziu ) : extinderea intravilanului Sibiu pana la Seviș, înglobarea Selimbarului și plasarea stației de transformare de 110KV de la Ciresica dincolo de Sevis ( cumpara Ekectrica de la Carabulea…) odată cu desființarea liniei de înaltă tensiune Paralela cu blocurile .

  2. interesant, ca in toata nebunia asta, apare si mitropolitul care cere teren moca, pentru capela. apoi urmeaza biserica, chiar catedrala daca se poate. daca esti nesimtit de mic, cand esti mare doar te joci

  3. Si cu deseurile din constructii, demolari si amenajari, de la capatul strazii Tiberiu Ricci , pus in carca Selimbarului, ce faci ????