aparatură nouă pentru pacienţii în stare gravă din spitalul județean sibiu

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a anunțat azi că a cumpărat trei aparate noi pentru secțiile de Terapie Intensivă și Cardiologie II. Astfel, pacienții beneficiază de două ventilatoare ATI și un ecograf multidiciplinar.

Ventilatoare pentru pacienții din Terapie Intensivă

Spitalul sibian a reușit să cumpere două ventilatoare ATI Monnal T60 de transport pacienți, în valoare totală de 200.000 lei (TVA inclus). “Aparatele sunt concepute pentru asigurarea tratamentului la pat (este mobil) în orice secţie de terapie intensivă, fie în spital sau altfel de locaţie și oferă echipelor de intervenţie medicală cele mai înalte standarde de ventilare pentru pacienţi aflaţi în stare critică permițând echipelor de intervenţie medicală să adapteze tipul tratamentului în funcţie de afecţiunea pacientului”, potrivit unui comunicat de presă al spitalului sibian.

Ecograf performant la Cardiologie II

Pacienţii din Secţia de Cardiologie II au la dispoziţie un ecograf multidisciplinar MyLab X, în valoare de 121.380 lei (TVA inclus). „Aparatul este un ecograf multidisciplinar, staționar, performant, conceput pentru examinări cardiologice  performante cardiace, ale sistemului vascular, abdominal și pentru părți moi”, explică cei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Urmează alte dotări

 Spitalul sibian intenţionează să mai cumpere şi alte echipamente noi, în valoare de 178.620 de lei, bani donaţi de o companie mare de stat din judeţ. Mulţumită aceleiaşi sponsorizări, spitalul spune că a putut creşte posibilitatea laboratorului de cercetare cardiacă în aşa fel ca să fie ajutaţi la Sibiu pacienţi cu infarct miocardic acut sau urgenţe de genul implanturi de stent.

 

Ultima oră

Comentariul meu