Ursitoarele de Poveste din Sibiu - Fac oamenii fericiți și aduc zâmbetele pe buzele tuturor

Peste 400 de kilometri o despart de orașul natal, de mama și de bunica sa. Singură, într-un oraș nou, Alexandra a ales să își împlinească visul aici, la Sibiu. Nu a fost convinsă de la bun început atunci când s-a mutat, dar, după aproape patru ani, știe că a făcut alegerea corectă. Studiază Actoria, iar în timpul liber face oamenii fericiți în cele mai importante momente din viețile lor: e ursitoare.

A lăsat Galațiul pentru Sibiu
Alexandra Gavrilov are 23 de ani și este o tânără inteligentă, creativă și extrem de frumoasă. S-a născut și a crescut în Galați, însă la terminarea liceului a vrut o schimbare. Așa s-a întâmplat să ajungă la 400 kilometri depărtare de casă și să se stabilească în Sibiu. De aproape patru ani, asta este casa ei.

Ursitoarele de Poveste din Sibiu - Fac oamenii fericiți și aduc zâmbetele pe buzele tuturor„Îmi place foarte mult orașul Sibiu. Planurile mele erau cu totul altele, mă visam făcând facultatea undeva la București. Dar după ce am ajuns aici, am zis ca eu nu vreau sa mai plec. Încă nu stiu dacă îmi voi petrece tot restul vieții aici, dar ce stiu sigur este ca nu ma mai văd locuind in Galați. Mama și bunica mea sunt singurele persoane care mă mai leagă de orașul natal, motiv pentru care îl mai vizitez din când în când. Sibiul are foarte multe activități culturale, ceea ce este minunat! Este foarte curat și liniștit, iar oamenii sunt primitori. Iar arhitectura și culorile de aici m-au captivat din prima clipa. Și nici acum, după 3 ani jumate, nu m-am saturat sa le admir”, spune tânăra.

Ursitoare de Poveste, un proiect de suflet
Alexandra a încercat de când se știe să îmbine utilul cu plăcutul, motiv pentru care, în liceu, mergea la evenimente alături de alte ursitoare. Astfel a reușit să întrețină și pasiunea sa pentru teatru, pentru că, pe atunci frecventa cursurile de actorie de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați, dar și să aibă o anume independență financiară.
„Eram foarte fericită pentru că reușeam să îmbin pasiunea pentru teatru cu dorința mea de independență financiară. Chestia asta a durat cam doi ani, timp în care am învățat foarte multe lucruri. Ana, șefa mea de atunci, era o tipă care punea foarte mult accentul pe detalii, pe calitate, dar și pe legătura frumoasă care se crease între noi. Nu cred că am avut vreodată vreun conflict. Era minunat că reușise să creeze legătura dintre noi atât de frumoasă și, cu toate că fusesem admisă la Facultatea de Actorie din Sibiu și eram toată un entuziasm și o fericire, îmi părea rău că se termina. Și cumva, în subconștient am păstrat dorul ăsta”, spune Alexandra.

Ursitoarele de Poveste din Sibiu - Fac oamenii fericiți și aduc zâmbetele pe buzele tuturorAjunsă la facultate în Sibiu, s-a simțit nevoită să lase ursitoarele în trecut. În anul al II-lea putea fi găsită însă lucrând ca ospătăriță în Piața Mică. Acolo începea să își făurească visul: strângea bani pentru propria afacere. „Cam toți banii pe care îi adunam, îi lâsam la atelierul de croitorie. Imi doream să reușesc să creez ceva cel puțin la fel de frumos ca în Galați. În toamna anului 2017, rochiile au fost gata, iar două luni mai târziu, am avut și primul eveniment”, povestește tânăra.
Deși primele trei, patru evenimente au fost mai dificile, fiindcă lumea era sceptică în privința fetelor, neavând încă „recenzii”, lucrurile mergeau așa cum Alexandra își imaginase. Tânăra povestește că, la început „nu aveam recenzii, nimeni nu știa dacă rochiile din fotografii arată la fel și în realitate și ce înseamnă calitatea și originalitatea la care noi ne raportam. Știu că la un moment dat o doamnă întrebase celelalte mămici, pe un grup de Facebook, dacă ne recomandă, dacă ne-au văzut la vreun eveniment. Nu a existat nici un comentariu la acea postare pentru că, într-adevăr, nimeni nu ne văzuse nicăieri”. Dar asta nu le-a descurajat o secundă. Primul eveniment a fost o nuntă, iar momentul lor era unul surpriză pentru mire. Totul a ieșit minunat.

Ursitoarele de Poveste din Sibiu - Fac oamenii fericiți și aduc zâmbetele pe buzele tuturor

Magia ursitoarelor redată prin momente artistice desăvârșite
În majoritatea weekend-urilor, Alexandra și colegele ei reușesc să se încarce cu energie pozitivă și voie bună. Merg la petreceri de botez, unde îi încântă pe micuți și aduc zâmbete pe buzele mirilor și nuntașilor. Pentru tânăra gălățeancă, tot acest proiect se traduce prin echilibru. Chiar dacă numărul evenimentelor oscilează de la o lună la alta și încă nu poate fi vorba de o stabilitate financiară, ea se simte mulțumită.
„Mă simt mulțumită că am găsit o modalitate de a nu cădea în mini depresia aia care-i atinge, mai mult sau mai puțin, pe majoritatea celor care termină facultatea și care nu prea știu încotro s-o apuce. Atât eu cât și fetele cu care am început acest proiect suntem actrițe și în mod evident, ne dorim să jucăm, să avem spectacole. Acest lucru se va și întâmpla. Dar până să ne găsim, într-adevăr, drumul, nu putem decât să ne bucurăm de mini excursiile de la final de săptămână, timp în care ascultăm muzica cu care am crescut, povestim, râdem, și ne încărcăm cu energie pozitivă pentru săptămâna ce va urma”, mai spune Alexandra.

Ursitoarele de Poveste din Sibiu - Fac oamenii fericiți și aduc zâmbetele pe buzele tuturorUrsitoarele aduc magia la fiecare eveniment. Rochiile și momentele sunt de poveste și, inevitabil, privindu-le, intri într-o atmosferă desprinsă dintr-un vis. Alexandra Gavrilov a povestit, pentru Ora de Sibiu, cum anume se derulează un moment de-al lor.
„Atât momentul artistic de la petrecerea de botez, cât și de la nuntă se întind pe o durată de aproximativ 30 de minute. Muzica este atent aleasă și contribuie foarte mult la imaginea de ansamblu a spectacolului. Sunt evenimente la care părinții și invitații se emoționează foarte tare și plâng, iar acest lucru este copleșitor și satisfăcător în același timp, pentru că este cât se poate de vizibil că textul și energia pe care dorim să le transmitem ajung acolo unde sunt destinate să ajungă. Apariția ursitoarei cea rea este momentul care răstoarnă situația, lacrimile celor prezenți transformându-se, de cele mai multe ori, în hohote de râs. Atât din scrierea textului, cât și din interpretare, nimic nu are tentă de vulgar sau prost gust. Povestea se încheie cu ursitoarea cea rea care revine și-și cere iertare de la ursitoarele bune și de la invitați, spunând <<Tare bine este când în lume e iubire, și iertare și împăcare>>. Ambele momente artistice se termină cu descântece pe care toate cele patru ursitoare îl spun fie pentru copil, fie pentru proaspătul cuplu căsătorit”, spune Alexandra.

Ursitoarele de Poveste din Sibiu - Fac oamenii fericiți și aduc zâmbetele pe buzele tuturor

Cine sunt Ursitoarele de Poveste?
Alexandra Gavrilov a început acest proiect alături de trei fete, Mădălina Ivascu, Alis Nină și Ștefania Marola, toate fiind absolvente ale Facultății de Actorie din Sibiu.
„Mădălina este o artistă cu un suflet deosebit pe care sunt foarte recunoscătoare că am întâlnit-o. Ea a compus textul din spectacolele ursitoarelor. Un text bine scris, cu foarte multă emoție, iar pe Alis cred că cel mai bine o descrie cuvântul efervescență. Este plină de energie și pasiune, iar Ștefania, cea care interpretează rolul ursitoarei cea rea, este fascinantă. Am văzut-o interpretându-l de zeci de ori și reușește să ne surprindă întotdeauna. Toate sunt niște fete în care am foarte mare încredere”, povestește cu entuziasm Alexandra, despre colegele ei.
Totuși, din dorința de a gândi noi proiecte și de a mări această echipă, în ultimul an, s-au mai alăturat încă cinci fete: Denisa Pintiuță, Gabriela Luca, Alis Pelle, Oana Vlad și Luminița Ilea. Toate au cochetat cu teatrul, astfel că nu le sunt străine privirile ori scenele.

Ursitoarele de Poveste din Sibiu - Fac oamenii fericiți și aduc zâmbetele pe buzele tuturorÎmpreună, fetele aduc, tocmai din ținuturi îndepărtate și pline de mister, saci plini cu zâmbete și emoții la petrecerile de botez și nunți, redând o atmosferă de poveste. Ele pot fi admirate și, de ce nu, contactate pentru viitoarele evenimente, pe pagina de Facebook Ursitoare de Poveste Sibiu.

Ultima oră

Un răspuns la “Ursitoarele de Poveste din Sibiu – Fac oamenii fericiți și aduc zâmbetele pe buzele tuturor”