primul sibian mort din cauza gripei și alte știri ale zilei de marți
Foto Arhivă

Ziua de marți a venit cu o veste deloc bună pentru sibieni-  a murit primul pacient bolnav de gripă. În plus, Tamiflu medicamentul antigripal și vaccinul antigripal se găsesc foarte greu în farmaciile din oraș. 

1- Alertă – primul sibian mort de gripă, un pacient de 62 de ani care a decedat în spital

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (INSP) de la Bucureşti a anunţat în această seară, primul sibian care a murit de gripă din acest an. Este vorba de un bărbat de 62 de ani, care mai fusese bolnav de alte afecţiuni, motiv pentru care a fost la medicul de familie. Medicii au crezut că are pneumonie, l-au testat de gripă, însă a decedat la spital. Sibianul mort nu făcuse vaccinul antigripal.

2- Sibienii găsesc tot mai greu Tamiflu şi vaccin antigripal în farmacii

Unele farmacii din judeţul Sibiu au stocuri limitate de Tamiflu, medicamentul prescris de obicei de medici dacă ai viroză. Mulţi sibieni sănătoşi au cumpărat cutii de Tamiflu, ca să le aibă în case, preventiv. Şi vaccinul antigripal se găseşte tot mai greu în depozitele farmaceutice din judeţ.

3- Creștere a virozelor în Sibiu. Aproape 500 de elevi bolnavi

Aproape 500 de preșcolari și elevi din județul Sibiu absentează în această ultimă săptămână de școală, fiind bolnavi de infecții respiratorii. Numai ieri au fost depistați 99 de copii cu infecții respiratorii la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

4- Sibiul va mai avea încă un Mall – Se face Prima Shopping Center la ieșirea spre Mediaș

În prima fază noul centru comercial se va întinde pe o suprafață de 15.000 mp va curpinde un hipermarket și o galerie comercială, targetând populația din nordul și vestul Sibiului.face Prima Shopping Center la ieșirea spre Mediaș

5- Elevii sibieni, printre cei mai buni din lume la concursul NASA

Alianţa din care a făcut parte echipa Valak de la Colegiul Naţional “Octavian Goga” a reuşit să câştige faza virituală a concursului NASA din SUA, în timp ce colegii lor de la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” au ocupat locul 3 din 14 echipe participante. Primii care au ţinut să le mulţumească tuturor celor care i-au ajutat să ajungă în SUA, au fost copiii de la “Lazăr”.

6- Polițiștii din Agnita care au luat mită, condamnați la închisoare

A trecut mai bine de un an de când trei polițiști din Agnita a fost reținuți pentru luare de mită, acuzație adusă printre multe altele. Procesul de la Tribunalul Sibiu a ajuns la final, iar cei trei au fost condamnați la închisoare. Au făcut însă apel, care se va judeca în 5 februarie la curtea de Apel Alba.

 

Ultima oră

Comentariul meu