polițiștii din agnita care au luat mită, condamnați la închisoare
Gihidiu Romeo (stânga) și Claudiu Badiu (dreapta) Foto: Facebook

A trecut mai bine de un an de când trei polițiști din Agnita a fost reținuți pentru luare de mită, acuzație adusă printre multe altele. Procesul de la Tribunalul Sibiu a ajuns la final, iar cei trei au fost condamnați la închisoare. Au făcut însă apel, care se va judeca în 5 februarie la curtea de Apel Alba.

Claudiu Badiu și Romeo Ilie Ghidiu au fost reținuți în data de 1 noiembrie 2017. Primul era agent principal la Poliția de Proximitate din Agnita, iar cel de al doilea angajat la Poliția Rutieră Agnita.

”Romeo Ilie Ghidiu a comis 5 infracţiuni de luare de mită, 8 infracţiuni de abuz în serviciu, în forma autoratului şi instigării, 3 infracţiuni de fals intelectual, în forma autoratului şi instigării, 1 infracţiune de divulgare a informaţiilor secret de serviciu sau nepublice, în formă continuată, şi 1 infracţiune de favorizarea făptuitorului, în timp ce, în sarcina agentului de poliţie Claudiu Badiu s-a reţinut săvârşirea a 5 infracţiuni de luare de mită (în forma autoratului şi a complicităţii), 2 infracţiuni de dare de mită (în forma autoratului şi a instigării), 4 infracţiuni de abuz în serviciu, 2 infracţiuni de favorizare a făptuitorului şi 1 infracţiune de divulgare a informaţiilor secret de serviciu sau nepublice.”, anunțau la acel moment anchetatorii.

Împreună cu un al treilea polițist de la Agnita, BG, cei trei erau cunoscuți că luau mită pentru a acoperi cam orice infracțiune.

CITEȘTE AICI DESPRE MULTELE CAPETE DE ACUZATE ALE CELOR TREI ȘI CUM OPERAU

Cei trei au fost judecați, iar Tribunalul Sibiu le-a dat sentința. Astfel, Claudiu Badiu a primit mai mulți ani de închisoare pentru fiecare faptă comisă. Dar, i se va aplica cea mai mare pedeapsă, cea de 3 ani închisoare la care se adaugă un spor de 1 an și 5 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final 4 ani și 5 luni închisoare. Mai mult, i se interzice exercitarea profesiei de agent de poliție pe o perioadă de trei ani. Acestuia i s-a confiscat și suma de 3345 de lei.

Romeo Ilie Ghidiu a fost și el condamnat pentru fiecare infracțiune comisă, dar i se va aplica pedeapsa cea mai grea, adică cea de 3 ani și 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de 1 an și 8 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final 5 ani și 2 luni închisoare. 4567 de lei i-au fost confiscați acestuia și i s-a pus o măsură asiguratorie de 8.000 de lei. Către cel de al treilea inculpat din dosar, GR. Ghidiu are de restituit suma de 6738 lei și 650 euro. Nici el nu mai poate fi agent de poliție pentru o perioadă de patru ani.

Al treilea inculpat din dosar, polițistul GR, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 11 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute în final 3 ani și 11 luni închisoare. Timp de doi ani nu va putea exercita profesia de polițist. acestuia i s-au confiscat 980 de lei și i se menține măsura sechestrului asiguratoriu instituită de procuror.

Fiecare din cei trei este obligat să achite suma de 2200 de lei, din care suma totală de 6000 lei în faza de urmărire penală şi 600 lei în faza de judecată.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Ca sa vezi justitia din Romania. Dupa ce executa pedeapsa cu inchisoarea, mai stau 2 respectiv 3 ani ca nu au voie sa exercite meseria de politisti. Dupa perioada asta, hotii au voie sa fie din nou politisti… pai cine mai are incredere in politia romana daca dupa ce te prinde cu 10 infractiuni ai voie din nou sa fii politist? In ce tara traim…