bărbatul ars cu acid sulfuric este în comă la terapie intensivă

Bărbatul de 53 de ani care a fost ars duminică, cu acid sulfuric la fabrica de cupru din Zlatna, este în comă indusă, fiind intubat în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Medicii spun că starea pacientul este gravă, având arsuri pe 25 % din corp şi pe căile aeriene.

Deocamdată nu poate fi operat

Pacientul ars cu acid sulfuric a fost transferat de ieri, la Terapie Intesivă, de la Chirurgie Plastică. Deocamdată bărbatul nu poate fi operat şi se află în comă indusă, fiind sedat. “Pacientul este în stare gravă. A fost pansat. Urmează tratament de specialitate. Deocamdată nu se impune o intervenţie chirurgicală. Are 20-25 % arsuri pe corp şi arsuri căi aeriene şi este sedat, fiind în comă indusă, sub supraveghere în Terapie Intensivă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Decebal Todăriţă.

Adus de la spitalul din Alba la Sibiu

Bărbatul din Zlatna a ajuns duminică seara, în stare gravă la Spitalul din Alba Iulia, împreună cu încă un coleg mai tânăr, de 28 de ani, care a fost şi el ars cu acid sulfuric. Medicii din Alba au încercat să-I transfere pe cei doi muncitori arşi, la Centrele de Arşi din ţară, însă la final i-au trimis cu ambulanţele la spitalele din Sibiu şi Timişoara.

Accident de muncă anchetat de Poliţie

Cei doi muncitori au fost arşi cu acid sulfuric în urma unui accident de muncă care a avut loc duminică, la fabrica de prelucrare a cuprului din Zlatna. Acum sunt două anchete în desfăşurare: una a Poliţiei, cealaltă a inspectorilor de muncă. Politiştii au dechis un dosar penal pentru vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, potrivit agerpres.ro.

Ultima oră

Comentariul meu