medicii sibieni se luptă să salveze viaţa unui bărbat ars cu acid sulfuric
FOTO - Arhivă

Medicii din Spitalul Clinc Judeţean de Urgenţă Sibiu se luptă să salveze viaţa unui bărbat de 53 de ani, care a fost ars cu acid sulfuric duminică, într-o fabrică de cupru din Zlatna. Pacientul ars a fost transferat duminică noaptea din spitalul din Alba Iulia, la Sibiu. După ce a fost internat la Chirurgie Plastică, medicii au decis să îl mute la Terapie Intensivă. Starea bărbatului este gravă.

Ars cu acid sulfuric pe corp şi căile aeriene

La fabrica de cupru din Zlatna a avut loc un accident de muncă şi doi angajaţi au fost arşi cu acid sulfuric, fiind duşi duminică noaptea, la spitalul din Alba Iulia. De acolo, la spitalul din Sibiu a fost adus unul din cei doi arşi, un bărbat de 53 de ani, în stare gravă. Iniţial omul a fost internat la Chirurgie Plastică, însă medicii au decis să îl transfere la Terapie Intensivă. „Pacientul este în stare gravă, dar stabil. Va fi transferat de la Chirurgie Plastică în cadrul Secţiei Clinice de Terapie Intensivă pentru monitorizare şi tratament de specialitate. (…) Are arsuri pe corp şi arsuri de căi aeriene”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Decebal Todăriţă.

Victima unui accident de muncă anchetat de Poliţie

Pacientul din Sibiu este victima unui accident de muncă. Bărbatul de 53 de ani a fost adus la spitalul din Sibiu, iar colegul lui de 28 de ani a fost transferat la spitalul din Timişoara, potrivit agerpres.ro. Cei doi pacienţi arşi sunt angajaţi ai unei firme de prelucrarea cuprului din Zlatna şi au suferit arsuri chimice cu acid sulfuric în urma unui accident de muncă, în cauză fiind deschis de către poliţişti un dosar penal pentru vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.

 

Ultima oră

Comentariul meu